Polsbandjes veroveren plek van beruchte QR-code

Polsbandjes veroveren plek van beruchte QR-code

De QR-code kan straks weleens volledig verdwijnen

De gemeente Den Haag heeft ingestemd met het invoeren van polsbandjes om corona in de horeca gelegenheden tegen te gaan. De maatregel ging vanaf 7 oktober jongstleden in. Het polsbandje is de opvolger van de impopulaire QR-code. De code zaaide onlangs veel onrust in de horeca-branche, maar daar hoeft men in den Haag zich dus voorlopig geen zorgen meer over te maken.

Het oudere broertje van het polsbandje, de QR-code, veroorzaakte de afgelopen tijd veel geklaag onder de Nederlandse samenleving: Sommige mensen die er geen recht op hadden, kregen er wel toegang tot; expats hadden geen toegang tot de app; mensen met een Janssen-vaccin konden al veel te vroeg op stap met de code; en nu veroorzaakt de code dus ook lange rijen voor de horecagelegenheden en voelen restaurantondernemers zich ongemakkelijk door hun gastvrijheid-principes. Daarom is er nu besloten om te handelen, met de introductie van het polsbandje.

Het polsbandje verandert iedere dag van kleur, en is daarmee dus ook een dag geldig én moeilijk te vervalsen. Daarnaast heeft het bandje nog een ander voordeel, zo zegt café-eigenaar Ad Baelemans in Trouw: ‘Het is gastvriendelijker. En het scheelt ons café-eigenaren natuurlijk veel tijd. Ik heb door de pandemie geen personeel meer, sta alleen achter de toog. Al helemaal op avonden als deze heb ik het druk zat.’

Niet alleen de ondernemers zijn tevreden, ook de klanten snappen dat de langzame verdwijning van de QR-code een positief effect kan hebben. Zo zegt een horeca-klant tegenover collega Shalisa: ‘Ik snap dat het makkelijker is dan de QR-code, en er valt ook minder mee te vervalsen omdat je ze niet uit kan wisselen zoals dat met de codes wel kan.’

[embed]https://soundcloud.com/user-610022011/interview-bandje-plein?si=fe4f7ef0c628422abb4e4bb1174e71e9[/embed]

Over de auteur

Thomas Korsten

Hey! Ik ben Thomas Korsten, en ik ben student Journalistiek aan de Hogeschool in Utrecht. Voordat ik hier kwam te studeren, was ik werkzaam als redacteur bij de Formule 1 nieuwssite GPblog.com. Tegenwoordig deel ik ook nog andere creatieve content op mijn eigen sociale media kanelen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *