Rel in Haagse gemeenteraad

Rel in Haagse gemeenteraad

In de Haagse gemeenteraad botsen partijen nadat het CDA Den Haag een petitie heeft ondertekent. De petitie gaat over een mogelijke nieuwe locatie voor een coffeeshop in de wijk Nieuw Waldeck. De Stichting wijkberaad Nieuw Waldeck heeft een petitie gestart die ondertussen al ruim 1600 keer is ondertekent.

Coffeeshops
Er zijn op dit moment 36 coffeeshops in Den Haag. Er zijn al langer plannen om de coffeeshops meer te gaan verspreiden over de gehele stad. Zo zouden niet alleen bepaalde wijken last hebben van deze shops en zou dit dus eerlijker verdeeld zijn. Vooral in de wijken Zeeheldenkwartier en het Regentesse- en Valkenboskwartier is de overlast groot. Dit komt doordat de coffeeshops te dicht op elkaar liggen. Nu de CDA een petitie heeft ondertekent, die de komst van een coffeeshop tegen moet gaan, zijn de rapen gaar. Verschillende partijen zijn zeer ontevreden met deze keuze.

Twitter
De politici spreken hun ongenoegen uit op twitter. Zo zegt fractievoorzitter van GroenLink, Arjen Kapteijns, het volgende op twitter: ‘Heb hier toch grote moeite mee, mij was altijd verteld dat het college met één mond spreekt.’ Hiermee reageert hij op de ondertekening van de CDA fractie. De fractievoorzitter van de CDA, Kavish Partiman, verdedigd het onderteken van de petitie. ‘Verplaatsing van een coffeeshop naar een andere woonwijk zorgt daar voor overlast, terwijl de overgebleven 3 shops in omgeving Weimarstraat niets verbeteren aan de leefbaarheid daar.’ Zo meld Partiman op Twitter.

Luister hieronder naar het interview van Naomi Noort, die een buurtbewoner spreekt over de mogelijke komst van de coffeeshop in Nieuw Waldeck.

Over de auteur

Rowan van Rooijen

Ik ben Rowan van Rooijen (1997) geboren in Leidschendam. Op dit moment schrijf ik voor De Nieuwsooievaar, een regionale nieuwssite die schrijft over de regio Den Haag. Ik heb een passie voor schrijven, sport en muziek.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.