Oude hoeden gevonden bij de Haagse Passage

Oude hoeden gevonden bij de Haagse Passage

foto gemaakt door Mandy van Dijken.

In de Haagse Passage heeft vroeger een winkel gezeten waar hoeden werden gemaakt en verkocht. In 1992 is de huurder vertrokken en is de winkel gesloten. Nadien is het pand een aantal jaren gekraakt geweest door jongeren.

Doordat A.S.R. Real Estate bezig is met het vernieuwen en verhuren van de lege panden in de Passage, zijn de hoedenwinkel en haar opslagdeuren tot ontdekking gekomen met dozen vol aan hoeden en materialen. De hoeden werden allemaal uitgestald in een ruimte, zodat er verschillende deskundigen bijgehaald konden worden om aan te geven wat voor waarde deze hebben.

‘’Volgens één van de deskundige zijn het hoedjes uit de jaren 60 en 70 met een waarde van ongeveer 30 gulden. Wat vroeger heel erg duur was. Heel veel waarde hebben de hoeden nu niet. Maar de materialen waarvan de hoeden werden gemaakt wordt nu niet meer gemaakt. Wat de hoeden dus heel erg bijzonder maakt voor mensen die geïnteresseerd zijn in hoeden en de geschiedenis,” aldus Priscilla Griffioen Marketing en Branding Specialist bij de Haagse Passage.

De hoeden worden niet weggegooid maar zullen gebruikt worden voor samenwerkingen om de Passage te versterken. ‘’Zo zijn we een gesprek aangegaan met The Hague Fashion Week om te kijken of zij iets met een modeshow willen doen in de Passage volgendjaar. Waarin een paar van de hoeden worden gebruikt. Ook hebben we één# uitgezocht met de mooiste exemplaren die we apart gaan houden, misschien kunnen we die een keer in de passage tentoonstellen in een etalage. Maar een echte definitieve bestemmingen hebben we nog niet,” aldus Priscilla Griffioen.

Asset manager bij a. s. r. real estate Mandy van Dijken vertelt in het audiofragment meer over hoe de hoeden gevonden zijn.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.