Tuinafval wordt de komende tijd gratis opgehaald tijdens de ‘Haagse Takkenroute’

Tuinafval wordt de komende tijd gratis opgehaald tijdens de ‘Haagse Takkenroute’

Van tuinafval naar compost

Alle Hagenezen kunnen hun snoeihout en takken de komende tijd gratis laten ophalen tijdens de ‘Haagse Takkenroute’. Van 4 oktober tot en met 12 november hebben alle inwoners van de stad de mogelijkheid om hier een afspraak voor te maken bij de gemeente.

Compost voor tuinen en parken

De ‘Haagse Takkenroute’ is een initiatief dat twee keer per jaar wordt georganiseerd, in het voorjaar en in het najaar. De rest van het jaar kunnen inwoners van de stad hun tuinafval ook aanbieden, dan wordt het per direct verbrand. Tijdens de ‘Haagse Takkenroute’ is dit anders, van al het opgehaalde tuinafval wordt namelijk compost gemaakt. Dit gebruikt de gemeente vervolgens weer voor tuinen en parken door de hele de stad.

Ophalen op afspraak

Klein snoeiafval zoals takjes en bladeren kunnen in de gft-container. De gemeente adviseert het grote snoeiafval samen te binden in een pakket van maximaal 1,2 meter. Boomstammen en dikke takken mogen maximaal een doorsnede van 20 centimeter hebben. Zet het snoeihout voor 7:45 langs de weg op de dag van uw afspraak.

U kunt een afspraak maken via de pagina Grofvuil of tuinafval laten ophalen of via het Klantcontactcentrum van de gemeente.

Over de auteur

Anna Hilde Faber

Anna Hilde Faber is een jonge, betrokken journalist met een passie voor maatschappelijke onderwerpen en binnenlandse politiek. Ze schrijft voor De Nieuwsooievaar over regionale onderwerpen in en rond Den Haag.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.