Haagsche oliebollenkramen mogen dit jaar een maand eerder open

Haagsche oliebollenkramen mogen dit jaar een maand eerder open

Oliebollenkramen in Den Haag mogen dit jaar een maand eerder open. De Haagsche bakkers kregen vorig jaar ook al een maand extra om oliebollen erdoor te knallen. Deze cadeaumaand geld overigens voor alle oliebollenkramen in Den Haag. Dit komt omdat er anders sprake zou zijn van oneerlijke concurrentie.

Fred Steenwijk van Vermolens oliebollenkraam zegt dat de eerdere opening dient als compensatie voor de afgelopen twee corona jaren. “In principe komt dat eigenlijk door oliebollenkramen die worden gebruikt door kermisexploitanten. En omdat verleden jaar met corona heel veel kermissen niet door zijn gegaan hebben een hoop exploitanten de gemeente benaderd om te vragen van goh mogen we niet een maandje eerder open. Om zo een beetje inkomsten te genereren.”

Het gaat dus om compensatie voor misgelopen inkomsten. Volgens Fred Steenwijk heeft de vervroegde opening zeker meerwaarde: “We verwachten meer omzet ja anders doen we dit niet. En het is natuurlijk niet zo druk als in december maar je pakt altijd wel wat mee, want in principe kan je een oliebol heel het jaar door eten.”

Benieuwd naar wat mede oliebollenbakker Jan Vermolen Jr. te melden heeft? Luister dan naar het interview hieronder.

https://soundcloud.com/user-184077653/interview-oliebollen-week-6-mixdown/s-Hn5Fj6rtPQr?si=54cd941443d14058b9e34b88fba51c21

Over de auteur

Sem Demmink

Hallo allemaal ik ben Sem Demmink. Ik ben journalist en ik maak producties voor de Nieuwsooievaar. Ik ben van mening dat achter elk persoon wel een interessant verhaal verborgen zit. Mijn doel is om het nieuws creatief te belichten en iedereen zijn verhaal te laten doen.

1 reactie

  1. Sirius Bonner

    Dit is het beste nieuwsbericht dat ik ooit heb gelezen👍

    Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.