Klimaatactivisten bestormen centrum van Den Haag

Klimaatactivisten bestormen centrum van Den Haag

Afgelopen week heeft Extinction Rebellion zich ingezet voor de klimaatcricis in Den Haag. Dit deden zij door massale disruptieve acties uit te voeren.

Op maandag en dinsdag jongsleden hebben de klimaatactivisten zich laten horen door verschillende kruispunten te blokkeren, maar ook de koningstunnel was niet meer bereikbaar voor automobilisten. De politie had eerder aangegeven in te grijpen wanneer de activisten zich niet aan de regels zouden houden. De eerste dag zijn er dan ook ruim 60 activisten aangehouden wegens direct verkeersgevaar en hinder.

Woensdag verliep een stuk rustiger én vrolijker. Door muziek af te spelen en te dansen probeerden de activisten de aandacht tot zich te trekken, ‘we vieren het leven’, aldus een activist . Zo dansten ze door de straten van Den Haag en eindigden op het Malieveld.

Donderdag stond in het teken van rouw. Op deze dag werd er een stille tocht gelopen voor diegene die aan de klimaatcrisis hebben geleden. Onze audioredacteur Fernanda sprak met een activist voor de stille tocht begon, luister daar hieronder naar.

Vandaag, vrijdag lopen de activisten een solidariteitsmars hierbij blokkeren ze wederom de wegen en kantoren van Den Haag.

https://soundcloud.app.goo.gl/tWMo8UD2EM6Ej6MF7

Over de auteur

Meggy Leegstra

Hallo! Mijn naam is Meggy Leegstra en ben 21 jaar oud. Ik ben opgegroeid in Rijswijk en ben vaak te vinden in Den Haag. Ik heb o.a. op school gezeten in Den Haag en heb City Host mogen zijn voor de mooie hofstad! Momenteel ben ik eerstejaars student aan de School voor Journalistiek in Utrecht, ik maak graag content over maken over onderwerpen als, muziek, theater, samenleving en cultuur. Mijn doel is om een keer een documentaire serie te maken over een van deze onderwerpen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.