Haagse organisaties zetten zich in tegen mensenhandel

Haagse organisaties zetten zich in tegen mensenhandel

Tijdens de Haagse Week tegen Mensenhandel wordt er in samenwerking met de gemeente en  de lokale organisaties aandacht gevraagd voor het probleem van mensenhandel. Van 10 tot en met 15 oktober organiseren zij, zowel online als op locatie, diverse activiteiten.

Bij mensenhandel worden mensen op allerlei manieren uitgebuit. Door middel van deze actieweek wil de gemeente dit voorkomen en slachtoffers de juiste hulp bieden. Organisaties die te maken hebben met verschillende soorten mensenhandel dragen hier aan mee.

Één van de organisaties die zijn steentje wilde bijdragen aan deze week is Idhem-Xtra, zij zetten zich in voor mensenhandel met betrekking tot arbeidsmigranten. Ania Paszak is medewerker bij deze stichting en zij heeft samen met de organisatie Fairwork deze week een informatiebijeenkomst georganiseerd. Deze bijeenkomst gaf Europese arbeidsmigranten de mogelijkheid om vragen te kunnen stellen en kennis te kunnen maken met organisaties die hen bij problemen kunnen helpen. Ania zegt hierover het volgende: ‘’Arbeidsmigranten die de Nederlandse taal niet spreken kunnen wij ondersteunen met informatie, advies en hoop. Wij willen dan ook meer aandacht voor mensenhandel door een taalbarrière.’’

Een andere organisatie die betrokken is bij deze Week tegen Mensenhandel is kennis- en expertisecentrum mensenhandel; SHOP. Zij laten aan de hand van VR-brillen zien hoe het is om seksueel uitgebuit te worden. Audioverslaggever Yasmine heeft zorgcoördinator Sarah Kreuze hierover gesproken, beluister het fragment hier.

Over de auteur

Senna Jansen

Hi! Ik ben Senna Jansen, ik ben 18 jaar oud en ik ben eerstejaars student aan de School voor Journalistiek. Ik ben geboren en getogen in Den Haag en ik weet dan ook veel over deze turbulente stad. Ik ben geïnteresseerd in vele diverse onderwerpen. Van muziek, film en tv tot misdaad en politiek, ik heb zin om hier meer over te weten te komen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *