Haagse film te zien op Amazon Prime

Haagse film te zien op Amazon Prime

Haagse filmmaker Amar Somaroo maakt zijn filmdebuut op Amazon Prime in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Toen Somaroo in contact kwam met Amazon, was het originele idee om een serie te maken waarin zes losse verhaallijnen aan bod zouden komen. Omdat hij de financiering zelf moest regelen heeft hij de keuze gemaakt er een film van te maken, waarin de zes verhaallijnen zijn samengevoegd. Daardoor is de film nu in de vorm van een supertrailer en heeft Somaroo later nog de optie om het verder uit te werken tot een serie.

De 26-jarige Amar Somaroo groeide op in de Haagse Schilderswijk. Aan het Grafisch Lyceum Rotterdam volgde hij de opleiding audio en visuele vormgeving.  Door de jaren heen heeft hij al meerdere short-films gemaakt. Uit zijn opvoeding in de Schilderswijk haalde Somaroo veel inspiratie: ‘De Schilderswijk kan je zien als een paradijs, maar door de media wordt het beeld ervan vergiftigd. Vandaar de titel Cyanide.’ Met de film wil hij laten zien dat je nog steeds ver kan komen ongeacht waar je vandaan komt.

Cyanide ging in première op 1 juni 2021. De film is te zien op Amazon Prime in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. In Nederland is hij te zien op Vimeo.

Verslaggeefster Iris Bekker sprak verder met Amar Somaroo over zijn film Cyanide. Het interview kunt u hier beluisteren.

Over de auteur

Hanna van Schouwenburg

Hallo, ik ben Hanna van Schouwenburg. Ik ben achttien jaar en kom uit Den Haag. Ik ben in september begonnen aan een opleiding journalistiek. Ik ben breed geïnteresseerd en breng u daarom graag gevarieerd nieuws.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *