Donatietekort voor de cliëntenwinkel van Reakt

Donatietekort voor de cliëntenwinkel van Reakt

De winkel binnenin het gebouw van Reakt.

De winkel voor cliënten van Reakt aan de Zinkwerf 5 heeft een tekort aan mannenkleding en huishoudelijke apparaten.

Op de Reakt-locatie Clean River aan de Zinkwerf vijf te Den Haag is een winkel waar cliënten kleding, schoenen en ook huishoudelijke apparaten kunnen kopen. De winkel werkt op het goeddoen van de bewoners van Den Haag, namelijk door middel van donaties. Om te voorkomen dat er misbruik wordt gemaakt van het aanbod aan kleding en huishoudelijke apparaten, wordt er een bijdrage gevraagd aan de cliënten. Voor kleine voorwerpen is dit vijfentwintig cent per stuk waarbij de aanbieding geldt van vijf stukken voor één euro. Voor de grotere voorwerpen, zoals elektrische apparaten en meubels, is dit één euro per stuk.

Reakt is een organisatie die mensen die te maken hebben gehad met justitie of een verslavingsachtergrond hebben helpt met het werken aan hun toekomst. Dit kan op meerdere manieren, bijvoorbeeld door mee te doen met activiteiten op het klinisch terrein of onder begeleiding te werken met consulenten. Bij de afdeling van Reakt aan de Zinkwerf kun je aan de slag in de keuken of productieplek. Ook is er de mogelijkheid om te werken buiten de locatie. Dan wordt de deelnemer onder begeleiding naar de andere locatie gebracht. Hierbij leren de cliënten sociale contacten leggen en hebben zo ook een zinvolle dagbesteding.

Voor het doneren van kleding of huishoudelijke apparaten kunt u contact opnemen met Petra Visser via het telefoonnummer 06 826 29 346 of via de mail keusp@parnassia.nl .

In het audio interview spreek ik met Mounir. Hierin vraag ik Mounir hoe hij het vindt om in de winkel te werken en welke donaties het meest nodig zijn. U kunt het interview hier beluisteren.

Over de auteur

Iris Bekker

Goeiedag, Ik ben Iris Bekker, ik ben 19 jaar en woon al heel mijn leven in Den Haag. Sinds begin september zit ik op de school voor journalistiek in Utrecht. Hierbij maken wij actueel nieuws uit Den Haag. Mijn doel is om het nieuws wat luchtiger en vrolijker te maken. Af en toe een lichter onderwerp zodat het leuk blijft voor iedereen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.