Den Haag bestrijdt overlast door alcohol-, drugs- en bedelverbod

Den Haag bestrijdt overlast door alcohol-, drugs- en bedelverbod

De gemeente Den Haag heeft het openbaar gebruiken van softdrugs en alcohol in bepaalde delen van de stad verboden. Daarnaast wordt er op sommige plekken ook een bedelverbod ingevoerd. De regels gelden vanaf 1 november en zijn er om de overlast in bepaalde Haagse wijken tegen te gaan. 

Er zijn verschillende meldingen ontvangen van bewoners die aangeven dat zij en hun kinderen geen goede nachtrust hebben door de overlast van luidruchtige mensen op straat. De wijken waar het verbod momenteel geldt staan niet vast. Een woordvoerder van de gemeente deelt het volgende met het AD: “Ieder jaar wordt er gekeken naar welke regels er in welke wijk nodig zijn.” Het verbod dat in de een bepaalde wijk geldt kan ook verschillen van een ander. Er is ter controle ook extra handhaving ingezet.

Niet alleen in de aangewezen wijken geldt er een verbod, maar door heel Den Haag. Mensen mogen geen softdrugs gebruiken op 50 meter afstand van scholen en speeltuinen, én er mag niet meer gebedeld worden binnen 3 meter van in – en uitgangen van gebouwen en binnen vijftig meter van scholen, begraafplaatsen en gebedshuizen.

Benieuwd hoe een bewoner van één van de wijken, waar een verbod op alle drie de onderdelen geldt, erover denkt? Beluister dan nu het onderstaande audiofragment.

https://soundcloud.com/user-610022011/alcohol-softdrugs-en-bedelverbod-den-haag?si=33d26705b5c14164a7e54a85097a5371

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.