ADO Den Haag mag na veel tegenslagen toch voetbalseizoen uitspelen

ADO Den Haag mag na veel tegenslagen toch voetbalseizoen uitspelen

Verzameling van ADO supporter Foto: Fernanda Klarenbeek

De Haagse voetbalclub ADO Den Haag mag seizoen 2021/2022 toch nog uitspelen nadat de KNVB hun begroting heeft goedgekeurd. Dit allemaal met dank aan de steun en hulp van de gemeente Den Haag.

Het Chinese bedrijf United Vansen is vanaf 2014 tot op heden de eigenaar van voetbalclub ADO Den Haag, die op dit moment in de Eerste divisie speelt. In 2015 waren er al problemen met de betalingen. Het ging erg slecht met ADO, de prestaties van het elftal leden daaronder en het bestuur van de club was erg wankel. Als gevolg spande algemeen directeur Mohammed Hamdi een kort geding tegen de Chinese eigenaar aan. De rechtbank besloot dat de eigenaar 2 miljoen euro moest betalen. In mei 2021 kwam er uiteindelijk goed nieuws, United Vansen maakte bekend de verkoop bijna afgerond te hebben.

ADO werd in augustus gestraft met 3 punten mindering. Hetzelfde gebeurde een maand later. Op 1 november zou ADO een sluitende begroting moeten hebben. Dat is 1,5 week voor de deadline gelukt. De licentiecommissie van de KNVB heeft de begroting goedgekeurd. Gemeente Den Haag heeft de club daarmee geholpen.

Gelukkig voor de club en de supporters mogen ze dit seizoen toch nog afmaken. Nu hebben ze tot het volgende seizoen om een nieuwe eigenaar te zoeken. De afgelopen dagen is het aantal mogelijke kopers gestegen.

Fernanda Klarenbeek vroeg een supporter van de club wat hij allemaal van de situatie vindt. Benieuwd naar het interview? Beluister het hieronder.

https://soundcloud.com/user-455889214-507555816/ado-den-haag-suporter?ref=clipboard&p=i&c=1&si=7654632DF45E422BACA881B5A1F301F8&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

Over de auteur

Fernanda Klarenbeek

Mijn naam is Fernanda Klarenbeek, ik ben 19 jaar oud en kom uit Den Haag. Ik ben eerste jaars student aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Schrijven doe ik graag, hier haal ik mijn creativiteit uit. Het liefst schrijf ik over lifestyle maar ook over maatschappelijke onderwerpen zoals milieu. Mijn interesses liggen erg breed.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *