Pride Photo expositie schetst een beeld van de LHBTI+ gemeenschap van over de hele wereld

Pride Photo expositie schetst een beeld van de LHBTI+ gemeenschap van over de hele wereld

Op De Laan van Reagan en Gorbatsjov is een foto-expositie te zien van de organisatie Pride Photo om te laten zien waar de LHBTI+ gemeenschap wereldwijd mee kampt . De expositie staat van 19 oktober tot 11 november

De expositie geeft een goede weergave van de LHBTI+ gemeenschap van over de hele wereld. De foto’s die worden getoond zijn de foto’s die vorig jaar hebben gewonnen bij de wedstrijd ‘Curiosity – The Compass To Our Passions’. Bij deze wedstrijd vroeg de jury om foto’s van fotografen die nieuwsgierigheid zouden opwekken over de LHBTI+ gemeenschap. Het doel van de expositie is om ‘’bezoekers te stimuleren om op een laagdrempelig en respectvolle manier na te denken over seksuele -en gender diversiteit’’, zegt Hein-Jan Keijzer.

Er staan borden met foto’s die zich richten op vooroordelen en de benarde mensenrechtensituatie rondom de gemeenschap. Op ieder bord staat een QR-code die de bezoeker kan scannen die hen lijdt naar extra informatie op de website van Pride Photo. Sommige borden hebben een koptelefoon-icoontje naast de QR-code voor een audiofragment.

Na 11 november reist de expositie zich nog voort naar Weert en Zwolle en mocht je de expositie niet kunnen bezoeken, dan is deze ook online te bekijken.

Luister hieronder naar wat de mensen ervan vinden.

[embed]https://soundcloud.com/meggy-leegstra/pride-photo-expositie?si=68491dae94774f4a84aa65e60b4d8446[/embed]

Over de auteur

Meggy Leegstra

Hallo! Mijn naam is Meggy Leegstra en ben 21 jaar oud. Ik ben opgegroeid in Rijswijk en ben vaak te vinden in Den Haag. Ik heb o.a. op school gezeten in Den Haag en heb City Host mogen zijn voor de mooie hofstad! Momenteel ben ik eerstejaars student aan de School voor Journalistiek in Utrecht, ik maak graag content over maken over onderwerpen als, muziek, theater, samenleving en cultuur. Mijn doel is om een keer een documentaire serie te maken over een van deze onderwerpen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *