Postbezorgers zijn het zat

Postbezorgers zijn het zat

Postbezorgers hebben afgelopen maandag een protestmars gelopen in Den Haag. Ze liepen van station Holland Spoor naar het hoofdkantoor van PostNL, waar de postbezorgers voor werken. Het huidige cao van de postbezorgers liep eind vorige maand af en met de mars vragen de bezorgers aandacht voor de nieuwe onderhandelingen.

Nieuwe cao

Op dit moment verdien je gemiddeld 10,80 euro per uur als bezorger. Dit moet volgens het FNV omhoog, naar veertien euro per uur. Ook staan doorbetaalde pauze, persoonlijk aandacht met de leidinggevende en een goede bedrijfsfiets en kleding op het lijstje voor de aankomende cao besprekingen. PostNL kan op dit moment nog niet inhoudelijk ingaan op de eisen van de FNV en de postbezorgers omdat er over de cao wordt onderhandeld met dezelfde FNV en andere vakorganisaties.

Kopje koffie

De persvoorlichter van PostNL, Ivar Noorderbos, zegt het volgende over het protest: ‘Vooruitlopend op de start van die cao-gesprekken (die dus vandaag beginnen), kwamen gister op initiatief van vakbond FNV ongeveer 40 van onze postbezorgers langs op het hoofdkantoor van PostNL in Den Haag. Daar zijn zij van harte welkom geheten met koffie en thee en onze HR directeur heeft van hen een grote kaart in ontvangst genomen met de belangrijkste voorstellen vanuit de FNV voor de nieuwe cao voor postbezorgers.’ Veder meldt Noorderbos dat PostNL de juiste balans zoekt in de gesprekken met de verschillende vakbonden; ‘In de gesprekken over de nieuwe cao zoeken we naar de juiste balans tussen de aansluiting bij de ontwikkelingen in de postmarkt, het behoud van onze positie als aantrekkelijke werkgever en het kunnen bieden van zekerheid aan onze mensen voor de lange termijn’, aldus Noorderbos.

Hieronder kan je luisteren naar een interview met Maadey Meulenman, bestuurder bij FNV Post & Pakketten. In dit interview gaat het over de wensen, haalbaarheid van de eisen en van de FNV en de pakketbezorgers.

https://soundcloud.com/user-966403123/interview-maadey-meulenman/s-9C8A1iOgnoK?si=635363f2baf44448bb0fd075c94c42d4

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.