Tuincentrum Ockenburgh wederom drukbezocht door Kerstshow

Tuincentrum Ockenburgh wederom drukbezocht door Kerstshow

Kerstman wordt voorgetrokken door vier panters in Tuincentrum Ockenburgh

Aan het eind van de ochtend, zo rond half twaalf, staat de parkeerplaats van Tuincentrum Ockenburgh al behoorlijk vol. De kerstshow die Tuincentrum Ockenburgh rond deze tijd van het jaar opbouwt wordt namelijk jaarlijks druk bezocht. Zo zijn ze ook dit jaar weer druk bezig geweest met de voorbereidingen. Bij het naar binnenlopen van het tuincentrum wordt je gezellig binnen geheten door gezellige kerstlampjes. Ook staan hier twee ijsberen die u welkom zullen heten door middel van gezellige kerstnummers.

Overigens is het binnenin het tuincentrum niet al te druk. Er is genoeg ruimte om mensen te passeren, maar ook om even stil te staan. De kerstshow begint halverwege de winkel, waar u eerst word binnen gegroet door een groot aantal kunstkerstbomen in alle maten en verschillende kleuren. Het tuincentrum is ook hier versierd met kunst kerstslingers met lichtjes erin. Om bij de volgende afdeling te komen, loopt u onder een koepel versierd met kersttakken en goudkleurige lampjes door. Hierachter zal u een grote verzameling aan kerstverlichting zien, minstens drie stellages vol. Na de kerstverlichting begint pas de echte kerstshow; namelijk wel 5 verschillende thema’s die zijn tentoongesteld. Door de hele show heen staan zo ook verschillende tentoonstellingen waar mensen maar al te graag mee op de foto willen. Overal waar u kijken kunt zult u alleen maar verschillende kerstballen en accessoires zien.

De voorbereiding van de kerstshow zelf begint altijd een jaar van tevoren. Zo begonnen ze vorig jaar, op 15 december 2020, met de voorbereiding van de kerstshow van dit jaar. Mariska, een werkneemster van het tuincentrum, geeft aan dat ze al druk aan het denken zijn over de kerstshow van volgend jaar. ‘Elk jaar beginnen we met het tekenen van een plattegrond en bedenken we verschillende thema’s. Het is het hele jaar door dus een belangrijke gebeurtenis. Ook is het belangrijk dat duidelijk is wat we in moeten kopen. ‘ Als in de winkel de kerst drukte op zijn hoogst is, begint het tuincentrum dus al aan de voorbereidingen van volgend jaar.

Zo begint het tuincentrum op 1 september met de voorbereidingen en het opzetten van de tentoonstellingen. Zo zijn ze ongeveer anderhalve maand bezig, waardoor het in de herfstvakantie open kan gaan. Voor het opbouwen van de show worden geen nieuwe mensen aangenomen, waardoor iedereen meehelpt. Hierbij heeft iedereen haar of zijn eigen stukje, waardoor niemand elkaar in de weg loopt.  ‘ Heel veel mensen vinden het ontzettend leuk dat de kerstshow er weer staat, maar er zijn ook mensen die het veel te vroeg vinden voor kerstversieringen. Zo hoor je in het begin veel “nu al, nu al?”. Maar hoe dichter bij kerst het is, hoe drukker het wordt en hoe leuker de mensen het vinden ‘, aldus Mariska. Dit is ook het geval bij Louise die door de kerstshow heen wandelde. ‘ Ik vind het echt een hele mooie show, echt waar, maar ik vind het nog te vroeg voor kerst. Maar ja, als je hier loopt raak je toch een beetje hebberig ‘, gaf Louise aan. Na de kerst komen de kerstartikelen in de uitverkoop en worden de tentoonstellingen weer netjes opgeborgen.

Onze verslaggeefster Anna Hilde Faber liep de gangen van Tuincentrum Ockenburgh door om u zo een duidelijk beeld te geven. U kunt het sfeerverslag hier beluisteren.

Over de auteur

Iris Bekker

Goeiedag, Ik ben Iris Bekker, ik ben 19 jaar en woon al heel mijn leven in Den Haag. Sinds begin september zit ik op de school voor journalistiek in Utrecht. Hierbij maken wij actueel nieuws uit Den Haag. Mijn doel is om het nieuws wat luchtiger en vrolijker te maken. Af en toe een lichter onderwerp zodat het leuk blijft voor iedereen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *