Kerstbomen verkoop in volle gang

Kerstbomen verkoop in volle gang

We komen aan op de parkeerplaats van het tuincentrum. Het is een koude en regenachtige woensdagmiddag, het begint al donker te worden. Wie komt er op dit moment een kerstboom kopen? Bij de servicebalie wordt vertelt dat we mogen doorlopen naar de kerstbomen. Deze bevinden zich buiten het tuincentrum, maar je komt er alleen door een route te volgen die door het tuincentrum leid. We lopen door druk versierde ruimtes. Een groot opblaasrendier staart ons recht in de ogen. Dan lopen we langs de benodigdheden die nodig zijn om een boom goed te kunnen versieren, kerstballen, slingers en natuurlijk de kerstverlichting. Je komt al helemaal in de kerstsfeer in de eerste paar meters van het tuincentrum. De kou komt ons al tegemoet, we zijn er nu bijna. Als we de schuifdeur doorgaan, ruik je het meteen, kerstbomen. Grote, kleine, volle en minder volle, er staat voor elke smaak wel wat. Dat je hier het overzicht behoud vind ik knap. Hoe krijgen we een boom, die in hoogte wel oplopen tot drie meter, veilig naar de kassa en uiteindelijk thuis?

Hierover kan Dennis, die werkt bij het tuincentrum Groenrijk de Wilskracht, meer vertellen. Hij gaat in gesprek met verslaggever Rowan van Rooijen. Hierin wordt het proces geschetst van hoe de kerstboom binnen komt, tot aan de auto.

Over de auteur

Rowan van Rooijen

Ik ben Rowan van Rooijen (1997) geboren in Leidschendam. Op dit moment schrijf ik voor De Nieuwsooievaar, een regionale nieuwssite die schrijft over de regio Den Haag. Ik heb een passie voor schrijven, sport en muziek.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.