Voedselbank Haaglanden deelt Kerstpakketten uit

Voedselbank Haaglanden deelt Kerstpakketten uit

Werken bij voedselbank tijdens corona

Met Sinterklaas achter de rug en de kerst dat nadert heeft voedselbank Haaglanden een kerstpakket klaar staan voor de mensen die hun eten halen bij de voedselbank. Vice voorzitter bestuur Henk Baars geeft aan dat de voedselbank een essentieel distributiecentrum is en dat zij ondanks corona zeker open zijn.

December is een drukke maand voor de voedselbank. “Het sentiment van Kerstmis en Sinterklaas roept organisaties op om iets extra’s te doen”, aldus vice voorzitter bestuur Henk Baars. Zo is er voor Sinterklaas, door de stichting Sintvoorieder1, cadeaus opgehaald om ook de kinderen die in armoede leven een Sinterklaascadeau te geven.

Uit de actie van Unilever die alle klanten landelijk van een kerstpakket voorziet wordt er van de bijna 42.000 kerstpakketten een deel aan voedselbank Haaglanden gegeven. “We krijgen zoveel, dat we onze vrijwilligers een pakket kunnen geven deze maand”, vertelt Baars. De kerstpakketten bevatten gebruikelijke dingen die bij de kerst passen. De voedselbank is afhankelijk van de spullen die zij krijgen. Henk baars vertelt dat groente het meest voorkomende product is in zo´n voedselpakket.

Over de auteur

Yasmine Abdelkader

Mijn naam is Yasmine Abdelkader en ik schrijf momenteel voor de Nieuwsooievaar. Ik schrijf het liefst over onderwerpen zoals muziek, film en samenleving.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *