Overlast tijdens uitgaan Castricum

Overlast tijdens uitgaan Castricum

CASTRICUM- Afgelopen weekend zijn er op vrijdag- en zaterdagavond in Castricum extra beveiligers ingezet tijdens het uitgaan. De gemeente is tot het besluit gekomen om extra beveiliging in te zetten vanwege de nieuwe corona maatregelen die in de omgeving gelden.  Hierdoor werden er meer mensen verwacht en daarmee ook meer overlast.

 Gemeente Castricum kijkt positief terug op het afgelopen weekend. Het was naar verwachting vooral op de vrijdag drukker dan normaal. Op zaterdag was de drukte al een stuk minder, waardoor de extra beveiliging niet nodig was. Het weekend is rustig verlopen mede door de inzet van de extra beveiliging.

In Castricum is er al langere tijd overlast in de weekenden tijdens het nachtleven. De gemeente laat weten dat ze constant maatregelen nemen die passen bij het soort overlast. Zo hebben ze in het verleden boa’s en beveiligers ingezet om gevechten te voorkomen en werd voor ernstigere situaties zoals steekpartijen de politie ingeschakeld.

Met de nieuwe landelijke corona maatregelen, waarbij de horeca om 22:00 moet sluiten, verwacht gemeente Castricum dat uitgaan voor velen een stuk minder aantrekkelijk wordt. Hierdoor zal het een stuk rustiger zijn en wordt er ook op weinig overlast gerekend de komende weken.

Ook wanneer de maatregelen weer versoepelen zegt de gemeente goed voorbereid te zijn. Ze hebben al vaker meegemaakt dat het drukker of minder druk is in de uitgaansgelegenheden en zien de veranderingen op tijd aankomen. Hierdoor kunnen ze zich voorbereiden op bepaalde situaties door van tevoren al maatregelen in te schakelen zoals extra beveiliging. De gemeente heeft hiervoor plannen en een voortschrijdend inzicht. In de plannen staat de standaardaanpak vast en wanneer er een nieuwe situatie komt passen ze dit aan met het voortschrijdend inzicht. Op deze manier proberen ze zo veel mogelijk overlast te voorkomen, maar laten ze ook weten dat dit niet wil zeggen dat er nooit iets gebeurd.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *