Nieuwe maatregelen vallen Alkmaarse restaurants zwaar

Nieuwe maatregelen vallen Alkmaarse restaurants zwaar

Foto: Sterre Petter

ALKMAAR – De nieuwe maatregelen raken de horecasector opnieuw hard. Vanaf afgelopen maandagavond moeten restaurants om 22:00 uur de deuren sluiten en mogen zij maximaal 30 gasten verwelkomen. Meerdere restaurants in de Noord-Hollandse stad melden dat de extra opgelegde regels hard aankomen.

Eigenaar van restaurant ’t Stokpaardje Eric Muller vertelt dat de nieuwe maatregelen voor zijn restaurant extra moeilijk zijn. “Wij bieden vijf- zesgangendiners aan. De gemiddelde gast komt binnen om 19:00 uur, dan is het voor ons niet te doen om zes gangen vóór 21:45 uur op tafel te krijgen. Want vijftien minuten later moeten al onze gasten buiten staan.” Naast de vervroegde sluitingstijd vormt ook het maximum aantal gasten een probleem, aldus de restauranteigenaar: “Het laatste vet is nu echt van het bot. Ik maak mij ernstige zorgen over het voortbestaan van meerdere restaurants.” De maatregelen zijn volgens Eric Muller te streng, omdat gasten op anderhalve meter zitten in een restaurant en niet pas ná 22:00 uur besmettelijk worden.

Mede-eigenaar Mark van bar-restaurant Fernando’s laat weten dat ook hij de nieuwe maatregelen lastig vindt. “Door de vervroegde sluitingstijd zullen gasten vóór 19:00 uur moeten komen, anders zal het ons niet lukken om meerdere gangen te serveren.” Het restaurant had door de COVID-19 pandemie al een lastig jaar, daardoor komt deze nieuwe klap onverwachts en extra hard aan. “Het zal ontzettend slecht zijn voor de (al lage) omzet”, besluit de mede-eigenaar.

De gemeente Alkmaar laat in een reactie weten tevreden te zijn over het verloop van de eerste avonden. De horeca in de stad houden zich aan de voorgeschreven maatregelen en ook na 22:00 uur houden de gasten uit de restaurants zich aan de maatregelen.

Over de auteur

Max Vessies

- Journalist - 17 jaar - Schrijvend voor regio midden Noord-Holland

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *