398 bekeuringen bij grootschalige verkeerscontrole A9

398 bekeuringen bij grootschalige verkeerscontrole A9

398 bekeuringen bij grootschalige verkeerscontrole A9.

ALKMAAR – Eind september heeft het verkeersteam van politie Noord-Holland bijna 400 boetes uitgeschreven bij een controle in Alkmaar. Dit gebeurde op donderdagavond 24 september nabij het AZ-stadion. Tijdens de driedaagse controle op verschillende locaties was de A9 bij Alkmaar de plek waar de meeste bekeuringen zijn uitgedeeld, meldt de politie zaterdagavond op haar site.

De bekeuringen werden op donderdagavond bij het voetbalstadion vooral uitgeschreven voor: rijden met een te hoge snelheid, niet handsfree bellen, het niet dragen van een gordel, rijden onder invloed, diverse technische mankementen en rijden zonder rijbewijs of verzekering. De politie meldt dat dit de meeste aantal uitgeschreven boetes zijn tijdens de meerdaagse verkeerscontrole.

Op deze avond voerden agenten van de afdelingen verkeer Noord-Holland, medewerkers van politie Noord-Holland en de Landelijke Eenheid een dynamische controle uit. Dit houdt in dat de agenten al rijdend voorbijgangers in de gaten houden en kijken of deze gecontroleerd/gestopt moeten worden. Oorspronkelijk stond er een ‘statische’ controle op de planning, maar deze kon niet doorgaan wegens de aangescherpte coronamaatregelen. De politie doet er alles aan om zich aan de coronamaatregelen te houden. “Bij de controles worden zoveel mogelijk de veiligheidsvoorschriften in acht genomen”, zo laten zij weten via politie.nl.

De controle was onderdeel van een driedaagse actie. Op de A4, A7 en A9 werden tussen 22 en 24 september 573 bekeuringen uitgedeeld. Opvallend was dat er op de avond met de minste bekeuringen wel twee personen aangehouden zijn wegens wapenbezit. Dit gebeurde op woensdagavond 23 september langs de A4 bij Ruygenhoek. Bij de controle in Alkmaar zijn er geen bijzondere gevallen genoteerd.

Over de auteur

Max Vessies

- Journalist - 17 jaar - Schrijvend voor regio midden Noord-Holland

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *