Sinterklaasoptocht in Hoorn gaat niet door

Sinterklaasoptocht in Hoorn gaat niet door

Hoorn – In het tweede weekend van november is er in de gemeente Hoorn geen uitgebreide sinterklaasviering. De zes voorstellingen die gepland stonden voor 14 en 15 november zijn verplaatst naar drie shows op zondag 29 november, laat Edith Hartog weten. 

Er zullen in totaal drie shows gegeven worden in de stadsschouwburg ‘Het Park. De invulling van de voorstellingen wordt verzorgd door ‘De club van Sinterklaas’. Tussen 12:00 en 16:00 zal een gedeelte van Hartog haar ‘pietenlegioen’, bestaande uit roetveegpieten, in de binnenstad aanwezig zijn om de Sinterklaasstemming over te brengen. 

Het doel van het sinterklaasfeest is om de stad in de sinterklaassfeer te brengen, daarnaast wilt de OSH inkomsten genereren voor de ondernemers. Daarom is de laatste zondag van november een interessante datum gezien op deze zondag ook de superkoopzondag zal plaatsvinden. Tevens is dit het weekend voor 5 december. 

De reden dat de viering verplaatst wordt naar 29 november is omdat de vereniging Ondernemers Stad Hoorn, de opdrachtgever van Edith Hartog, minimaal 2000 bezoekers wilt trekken naar de voorstellingen. De OSH heeft er belang bij om bezoekers te stimuleren om naar de binnenstad te gaan, omdat er op deze manier verkoop gegenereerd wordt voor de ondernemers in de binnenstad. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *