Geen extra maatregelen, ondanks forse stijging coronagevallen in Hoorn

Geen extra maatregelen, ondanks forse stijging coronagevallen in Hoorn

Hoorn – In een week tijd zijn er 197% meer coronabesmettingen in Hoorn, maakt gezondnhn.nl bekend. Er worden in de gemeente Hoorn geen extra maatregelingen genomen boven op de huidige maatregelingen.

In Hoorn wordt het landelijk advies opgevolgd en zijn extra maatregelingen niet nodig volgens Marieke van Leeuwen, woordvoerder ‘Openbare Orde en Veiligheid’ gemeente Hoorn. De situatie is zorgelijk, maar nog niet in de hoogste staat. “We merken dat het toe neemt en je ziet nu ook ‘het mondkapjes verhaal’ dat zal gaan helpen bij de aangescherpte maatregelen.” De zorgen die er zijn gaan over het feit dat besmettingscijfers stijgen, aldus Van Leeuwen. 

Aan het advies van de rijksoverheid om mondkapjes te dragen wordt door Pol Hinkedirecteur Copernicus SG Atlas College, gehoor gegeven. Hij laat via de sociale media weten dat van iedereen in de school verwacht wordt een mondkapje te dragen. 

In Hoorn zijn er geen specifieke plekken waar het coronavirus zich sneller verspreid. Wel meldt Anneke van Doorn, woordvoerster GGD-hollandsnoorden, dat de meeste clusters kunnen voortkomen uit gezinnen en verzorgingstehuizen. “Dit komt voornamelijk doordat deze groep dicht op elkaar woont en veel contact met elkaar heeft.”  

Door de veiligheidsregio Noord-Holland Noord wordt er een uitzondering gemaakt op de 30 personen binnenruimte coronamaatregel voor stadsschouwburg ‘Het Park’, gelegen in Hoorn. In plaats van maximaal 30 personen mogen er op dit moment 250 personen per programma ontvangen worden. Dit moet wel voldoen aan de regels van de Noodverordening en de bestaande RIVM-richtlijnen. De uitzondering geldt in ieder geval tot 19 oktober daarna wordt er gekeken of er wijzigingen op de uitzondering nodig zijn.  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *