Horeca Den Helder toont begrip nieuwe maatregelen

Horeca Den Helder toont begrip nieuwe maatregelen

5-10-2020, Tekst: Hodan Abdi

DEN HELDER – In Den Helder zijn de nieuwe coronamaatregelen voor sommige cafés ook als een klap binnengekomen. Het feit dat de horeca om 22:00 moet sluiten is niet voor iedereen even erg, maar toch geen pretje.

In Den Helder zijn er  veel grand cafés, kroegen en restaurants. Op Willemsoord hebben Bar Bonaire en de Pimpandoer moeite met de nieuwe regels, omdat zij vooral gasten trekken vanaf negen uur ‘s avonds, die vervolgens een borrel komen drinken tot diep in de nacht. De Flow en de Blauwe Stoep staan hier wat makkelijker in, omdat de Flow lunch en dinérs aanbiedt en de Blauwe Stoep altijd kan terugvallen op hun vaste gasten .

Bar Bonaire en de Pimpandoer tonen begrip voor de nieuwe maatregelen. De Bar Bonaire heeft geen verwachtingen nu ze om 10 uur moeten sluiten en vinden het vooral heel jammer. Ze proberen nu vooral veel alternatieven te bedenken en reclame te maken. Zo hebben ze nu vanaf donderdag t/m zondag wel iets bedacht om gasten te trekken. Dit promoten ze veel op social media enhopen op deze manier bezoekers te trekken. Dit geldt ook voor de Pimpandoer zij proberen zich nu vooral te richten op het organiseren van meer leuke middagen  en richttn zich dus ook op het bedenken van alternatieven . Ze proberen nu vooral hun vaste gasten te trekken en de mensen die vroeger ook altijd in de middagen kwamen, te lokken door hen bijvoorbeeld een bericht te sturen via WhatssApp. . Zowel Bar Bonaire als de Pimpandoer hadden verkoop in de nacht als voornaamste inkomstenbron, de nieuwe maatregelen biedt voor beide cafés een enorme uitdaging.

De Blauwe Stoep en Flow staan hier wat anders in. De Blauwe Stoep ondervind geen problemen aan de nieuwe maatregelen, omdat het meer een dag café is. Ze hebben vaak hun vaste gasten en ervaren hierdoor geen problemen. Wel vinden de gasten het iets te vroeg en had de Blauwe Stoep zelf ook gehoopt dat het twaalf uur zou zijn in plaats van tien uur. Flow denkt dat het wel goed gaat komen. Ze missen nu alleen per week zestien uur inkomen, maar denken dat kroegen/cafés hier meer last van gaan hebben. Zij merkten vooral dat de gasten de laatste tijd  wat sneller geen afstand hielden of bijvoorbeeld gingen staan.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *