Light Festival Alkmaar verliep vlekkeloos

Light Festival Alkmaar verliep vlekkeloos

De binnenstad van Alkmaar was dit weekend sierlijk verlicht. Het Light Festival, georganiseerd door Karavaan, was vroegtijdig uitverkocht en bleek een daverend succes. Een Festival met 2000 bezoekers door laten gaan midden in een tweede golf van het corona-virus is een riskante actie, toch hebben de organisatoren ervoor gekozen om dat wel te doen.

 

Het festival, dat eigenlijk in maart al zou plaatsvinden, maar door het opkomende virus was uitgesteld, werd voor deze uitvoering helemaal corona-proof gemaakt. De bezoekers werden gevraagd op hun aangewezen tijd te verzamelen bij het start punt. Hier werden zij verast met een lang touw dat met ruimte tussen elkaar moest worden vastgehouden, om zo de anderhalve meter te waarborgen. Ook vertrokken de bezoekers in kleine groepjes om zo kluitjes te vermijden.

Het Festival bevond zich in de binnenstad en het Victoriepark. Op de route bevond zich live klassieke muziek, performances, videokunst en meer. Dit allemaal met een verbonden thema: licht.

De bezoekers waren erg enthousiast over het Festival: “Ik vond het hartstikke leuk, goed georganiseerd en heel mooi om te zien”. Een andere bezoeker is erg te spreken over de gerespecteerde corona-maatregelingen: “Ik heb een leeftijd waarop ik kwetsbaarder ben voor het virus dan anderen. Ik zag er eigenlijk best een beetje tegenop, maar het ging allemaal goed en het was perfect georganiseerd”.

Door de lovende reacties heeft het Karavaan aangegeven na te denken over een tweede editie. Voor nu is het Light Festival het perfecte voorbeeld van een evenement, dat ondanks het aanwezige virus, veilig kon plaatsvinden.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *