Investeren in geluk van inwoners  

Investeren in geluk van inwoners  

Foto: Stanzen Jelsma

Alkmaar- Beloftes uit de begroting van 2020 van Heerhugowaard zijn, voor zover het kon waargemaakt. De gemeente Heerhugowaard, die op 30 september 2019 beloofde om te investeren in de gemeente in de hoop dat inwoners gelukkiger zouden worden, is dit nagekomen. Volgens burgemeesters en wethouders van de gemeente Heerhugowaard staat het geluk van hun inwoners centraal.  

Vorig jaar werd er tijdens de begroting besloten dat er ruim 166 miljoen euro zou worden uitgegeven in de gemeente Heerhugowaard. Volgens de burgermeester van Heerhugowaard zouden veel van deze uitgaven gaan naar het ontwikkelen van de stad en recreatiegebieden. Daarnaast verzekerde de gemeente Heerhugowaard dat er tegenover de uitgaven voldoende inkomsten stonden. Zo zou er 89 miljoen uit het gemeentefonds (een rijksuitkering) worden gehaald. De afvalstoffenheffing, rioolbelasting en onroerendzaakbelasting zou circa 24 miljoen opleveren.  

Nu een jaar later blijkt, zo zeggen ook een aantal gesproken inwoners, dat de Gemeente Heerhugowaard wel degelijk heeft geïnvesteerd in de stad. Zo is de gemeente druk bezig met het herinrichten van verouderde buurten zoals Rivierenwijk-Zuid. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in de herinrichting van centrumwaard. Ook realiseert de gemeente nieuwbouwwijken met grotere, bredere en duurzamere woningen. Alles bij elkaar zou de inwoners gelukkiger doen maken. Door de corona crisis zijn een aantal projecten uitgesteld en is de begroting van 2020 iets anders verlopen dan dat de gemeente had gewild. Wel staat nog steeds, in de begroting van 2021, het geluk van de inwoners van Heerhugowaard centraal. En hoopt de gemeente dit weer te kunnen realiseren.  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *