Utrechtse parken verboden gebied vanwege aangescherpte corona maatregelen

Utrechtse parken verboden gebied vanwege aangescherpte corona maatregelen

Beeld: Joep Niewenweg

Utrecht – Burgemeester Den Oudsten van Utrecht heeft besloten om vanaf 7 oktober ’s nachts een aantal parken te sluiten. Hij heeft dit besluit genomen nadat jongeren vorig weekend in groten getale naar Boon’s Markt en de Albert Heijn op de Neude trokken om drank in te slaan. Dit heeft met de aangescherpte corona maatregelen te maken, waarbij de horeca om 22:00 uur de deuren moet sluiten.

Het Wilhelminapark, Park Lepelenburg en het Griftpark zijn vanaf woensdag verboden terrein. Tussen 22:00 uur en 06:00 uur wordt er gesurveilleerd door handhaving en politie, om te voorkomen dat grote groepen jongeren zich in de parken gaan verenigen en hierbij geen rekening houden met de 1,5-meter regel. Ook worden fietsers en voetgangers gewaarschuwd door borden die bij de in- en uitgangen zijn geplaatst. 

Bij surveillances in het Griftpark en het Wilhelminapark worden geen fietsers en wandelaars aangesproken, omdat de doorgaande fiets- en wandelpaden wel toegankelijk zijn. Voor een enkeling zijn de aangescherpte maatregelen nog even wennen, omdat er niet duidelijk staat aangegeven in hoeverre de parken verboden gebied zijn. Vooral jongeren die hier blijven hangen en zorgen voor overlast zullen worden aangesproken en in het ergste geval bekeurd. Op de eerste avond zijn er enkele waarschuwingen uitgedeeld, maar er is niemand bekeurd. Wel zijn er de eerste avond veel samenkomsten in de stad, waarbij geen rekening wordt gehouden met de 1,5-meter regel. Zo wordt er op een huisfeest op nog geen 200 meter van het Griftpark uit volle borst meegezongen met muziek en zit er een tiental jongeren aan de Oudegracht, tegenover de Winkel van Sinkel.

Burgemeester Den Oudsten zal de maatregelen in Utrecht afstemmen op de rijksmaatregelen. Het is daarom ook nog niet duidelijk hoelang de maatregelen zullen gelden en of er strengere (regionale) maatregelen nodig zullen zijn.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *