Chinese les op Castricumse basisschool

Chinese les op Castricumse basisschool

Raissa Walberg docent van het Jac. P. Thijsse college geeft Chinese les aan leerlingen van kindcentrum Helmgras

UITGEEST – Op kindcentrum Helmgras in Castricum krijgen een aantal leerlingen van de groepen zes tot en met acht Chinese les. De normaalgesproken middelbare school docent Raissa Walberg verzorgt de lessen in samenwerking met haar werkgever, het Jac. P. Thijsse. College. Haar doel van de lessen is het bijbrengen van informatie over het grote en belangrijke land waarover de jonge leerlingen veel horen op het nieuws: China.

Leerlingen van de basisschool konden zich inschrijven voor de cursus Chinees. Het verschil tussen de leerlingen is vooral de interesse verteld de docente: “Jongere kinderen pakken de taal sneller op en zijn veel vatbaarder.” Normaal gesproken staat Walberg voor pubers in plaats van de erg jonge leerlingen, desalniettemin zijn de eerste momenten voor de klas zeer positief ontvangen door de basisschoolleerlingen verteld Raissa: “Na de eerste les met deze groep riepen ze “Is de les NU al voorbij?! Mogen we niet nog een uur door?”. Dat is toch fantastisch om te horen!” Dit is de eerste keer dat ze op een basisschool lesgeeft en dat is toch een beetje spannend vertelt ze:” Voor de basisschoolleerlingen een uitdaging om Chinees te leren, voor mij een uitdaging om het vak op een basisschool te mogen onderwijzen.”.

Adjunct-directeur van kindcentrum Helmgras Stephana Kruse vertelt blij te zijn met de Chinese lessen. Stephana: “Voor leerlingen en teamleden van Helmgras is het inspirerend dat we deze lessen samen met het J.P. Thijsse College kunnen organiseren.” Naast de cursus Chinees zullen de komende tijd nog veel meer cursussen worden aangeboden vertelt ze. Of er in de toekomst na de eerste cursus nog meer cursussen Chinees gegeven zullen worden is op dit moment nog niet duidelijk binnen de basisschool.

Zelf ziet Walberg lesgeven op meerdere basisscholen in de toekomst wel zitten: “Als het in het plaatje zou passen dan zeg ik zeker geen nee!” Volgens haar is het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd in contact komen met andere culturen/landen zoals China:” Ik vraag mijn leerlingen een open mindset te hebben en iets te gaan leren over een land en cultuur wat ver weg staat van onze cultuur. Des te eerder ze deze open mindset leren, des te sneller het echte wereldburgers worden.’’

Over de auteur

Max Vessies

- Journalist - 17 jaar - Schrijvend voor regio midden Noord-Holland

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *