EartmasQ: de vervanger voor mondkapjes in de zorg

EartmasQ: de vervanger voor mondkapjes in de zorg

HOORN – Betty Gerber (61) uit Alkmaar heeft de EartmasQ uitgevonden. Een coronahelm waarbij je het volledige gezicht kan zien. Het masker heeft een speciale luchtfilter waar luchtdeeltjes van het coronavirus niet doorheen komen.  

Mevrouw Gerber is op het idee van de EartmasQ gekomen doordat ze veel mensen tijdens de intelligente lockdown heeft gezien die steeds meer geïsoleerd raakten, onder andere in verpleeghuizen, verzorgingshuizen en bejaardentehuizen. Zij denkt zeker dat het gebruikt gaat worden, omdat het een nieuwe manier is om weer op bezoek te kunnen bij bijvoorbeeld opa en oma, als er weer een lockdown komt en de bejaarden opnieuw geïsoleerd moeten worden vanwege corona. ‘’Dan wordt het of een masker op of geen bezoek. Ik denk dat mensen dan toch kiezen om een EartmasQ op te zetten’’, zegt mevrouw Gerber.  

Ze denkt dat de EartmasQ veel beter helpt dan een mondkapje, omdat het volledig afsluit met boven op een filter. ‘’Er is veel discussie over het mondkapje, of het wel goed werkt. Vooral deskundigen waar ik mee heb gesproken hebben het hier over. Bij een EartmasQ zit je in een afgesloten bubbel, waar je door een filter in- en uitademt. Dat zal dus altijd beter zijn dan een mondkapje.’’ Zij heeft hier uitgebreid over gesproken met deskundigen. In de EartmasQ zit een speciale HEPA-filter (high-efficiency particulate air). Deze filter heeft een rendement van 99.5% voor deeltjes tot 0,3 micrometer, waardoor deeltjes zoals pollen, virussen, bacteriën en schimmels uit de lucht gefilterd worden. Ook is er een groot voordeel wat je bij een mondkapje niet hebt: je ziet het volledige gezicht waardoor je elkaars expressies weer ziet. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *