Fenomeen minibieb groeit enorm

Fenomeen minibieb groeit enorm

Zaandam – De minibieb is in de Zaanstreek over de jaren heen enorm uitgegroeid tot een populair fenomeen. Minibiebs zijn lokale mini bibliotheken waarbij je boeken neer kunt zetten en ook gratis boeken kan lenen en ruilen. Dit initiatief komt uit de bewoners zelf en in Zaandam zijn er ondertussen al veertien minibiebs tot stand gekomen.

“De reden om een minibieb te starten, was vanwege het concept ‘neem een boek mee en laat er eentje achter’,” zegt Francisca, één van de initiatiefnemers in Zaandam. Enkele omwonenden vinden het een heel mooi gebaar en de buurvrouw durft te beweren dat dit concept helpt voor een positieve sfeer in de buurt. De minibieb van Francisca ligt dichtbij het station van Zaandam in de Russische buurt en ze heeft voor alle leeftijden wel iets.

Voor de dag van de minibieb begin oktober had Francisca allemaal kleine cadeautjes bij de boeken neergelegd. Ook andere initiatiefnemers deden enthousiast mee met de dag van de minibieb. Zo kon je ook op blind date gaan en werden er corona-proof hapjes en drankjes verzorgd.

Door deze activiteiten te organiseren hoopt de organisatie Minibieb meer initiatiefnemers te werven om zo steeds meer minibiebs door Nederland te creëren.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *