Pieter Jonkers opent Restaurant Badhuis in coronatijd

Pieter Jonkers opent Restaurant Badhuis in coronatijd

Beeld: Joep Niewenweg

UTRECHT – Horecaondernemer Pieter Jonkers (33) mag zich sinds een half jaar eigenaar noemen van een oud volksbadhuis. In het pand, gelegen aan het Willem van Noortplein in de Utrechtse wijk Tuinwijk, wordt momenteel hard gewerkt aan Restaurant Badhuis.

Ongeveer 6 maanden geleden werd Jonkers benaderd door de eigenaar van het voormalige badhuis. De Utrechter was gelijk helemaal gecharmeerd door het pand, wat gebouwd is in de stijl van de Amsterdamse School. Het badhuis was tot voor kort oosters ingericht, omdat restaurant Badhu in het pand gevestigd zat. Jonkers wil graag de historie van het badhuis terughalen. “Ik wil het pand weer in eer herstellen”, vertelt de Utrechter.

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen die eerder deze maand zijn aangekondigd, heeft Jonkers alles even on hold gezet. “Als ik van tevoren van de gedeeltelijke lockdown wist, had ik alles nog steeds doorgezet. Ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat komen. Ik zit op dit moment ook nog niet met een volle bak personeel. Daar kan ik uiteindelijk ook nog op inspelen.”

Veel buurtbewoners zijn betrokken bij Restaurant Badhuis. Door middel van een crowdfunding wilde Jonkers wat extra geld ophalen voor de verbouwing en omwonenden kennis laten maken met het restaurant. Omwonenden kunnen zowel waardebonnen kopen als een lange lening aanvragen. 

In de Utrechtse wijk zijn weinig horecagelegenheden en er is een grote diversiteit aan bewoners. Jonkers wil hierop inspelen door een kaart neer te zetten voor jong tot oud. “We krijgen een kaart met bekende principes. Het wordt een begrijpelijke kaart voor iedereen.”

De Utrechter denkt dat de buurt er een pareltje bij gaat krijgen. “De binnenstad is in mijn optiek redelijk verzadigd. Ik zit in een goede buurt met weinig horeca. Ook eventueel na corona vinden mensen het misschien wel fijner om dichter bij huis te zijn in een veilige omgeving.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *