Grootse renovatieplannen voor Camping Bakkum 

Grootse renovatieplannen voor Camping Bakkum 

Camping Bakkum / Annemijn Fleer

CASTRICUM – Camping Bakkum gaat mee met de tijd. Volgend jaar begint de uitvoering van het renovatieplan en worden twaalf verouderde sanitaire gebouwen gerenoveerd. Zo wordt ‘klein Mokum’, zoals de camping ook wel wordt genoemd, langzaam maar zeker duurzaam.

Uitbereidingsplannen zijn niet aan de orde voor camping Bakkum. Dit omdat de Camping in een Natura 2000 beschermingsgebied ligt. ‘Wij hebben altijd plannen om door te bouwen. In de afgelopen jaren zijn we gestart met huisjes vervangen en vernieuwen’, zegt Peter Ramp, camping manager van Camping Geversduin en Camping Bakkum. 

De camping is de afgelopen jaren bezig geweest tenten toe te voegen. ‘Aan het begin van deze eeuw zijn er twaalf sanitaire gebouwen gebouwd. Deze zullen in de aankomende vijf jaar gerenoveerd worden’, zegt Ramp. Er wordt onderzoek gedaan naar de hogere grondwaterstanden en de gevolgen van de klimaatveranderingen voor de camping. Hier kunnen kansen maar ook bedreigingen liggen. 

Camping Bakkum is in honderd jaar uitgegroeid tot een volwaardige duurzame camping met achttienhonderd plaatsen. De camping staat in het duingebied van Castricum aan Zee, is in het bezit van de gouden Green-key, de hoogst mogelijk haalbare milieu erkenning, en is omringd door groen. 

Niet alleen de camping verandert door je jaren heen, ook de gasten. Ramp: ‘Vroeger was het een Volksere camping nu is het een afspiegeling van de maatschappij van Amsterdam en omstreken. Kamperen aan de Nederlandse kust is niet goedkoop. We zien nu wel vaak dat onze gasten twee verdieners zijn die in de vakanties en weekeindes komen.’

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *