Hoogseizoen in het Noord-Hollands Duinreservaat houdt langer aan

Hoogseizoen in het Noord-Hollands Duinreservaat houdt langer aan

Foto: Joep Kok

CASTRICUM – Het is deze herfst drukker dan normaal in het Noord-Hollands Duinreservaat. Volle parkeerplaatsen, vele fietsers en overal hardlopers. Sporten of wandelen in het bos- en duingebied zijn populaire uitstapjes dit seizoen.

Even je hoofd leegmaken, een herfstwandeling met het gezin of lekker sporten om je conditie op pijl te houden. De bossen en duinen zijn er de perfecte plek voor. Vooral tijdens de (gedeeltelijke) lockdown. Het is makkelijk om anderhalve meter tot anderen te houden in zo’n uitgestrekte, mooie, groene omgeving. Daarnaast is het op meerdere plekken mogelijk om een koffie To Go of een To Go appeltaartje te halen. Zoals bij restaurant Johanna’s Hof in Bakkum of bij Gasterij Kruisberg in Heemskerk. Het gebrek aan andere uitgaansmogelijkheden lijkt tevens een rol te spelen. Tijdens de eerste lockdown werd het Duinreservaat ook drukbezocht.

Het Noord-Hollands Duinreservaat is één van de grootste natuurgebieden in Nederland en bevindt zich tussen Wijk aan Zee en Bergen. Het gebied wordt beheerd door PWN. Volgens Jade Hurkmans, woordvoerder van PWN, is het niet zeker of de drukte komt door de lockdown. “We zien dat het hoogseizoen langer aan houdt dan voorafgaande jaren maar of het echt door corona komt durven we niet te zeggen. Normaal gesproken begint het hoogseizoen in het voorjaar en neemt de drukte af in eind september”, aldus mevrouw Hurkmans. Toch grijpt de PWN niet in zolang het goed gaat. “We vinden het belangrijk dat de corona-maatregelen worden nageleefd en dat iedereen de verantwoordelijkheid neemt om ons prachtige natuurgebied schoon achter te laten. Als dit uit de hand loopt grijpen we natuurlijk in”, zegt ze.

De anderhalve meter is voorlopig niet weg te denken uit onze samenleving. Een witte winter maakt het Noord-Hollands Duinreservaat wellicht nog populairder.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *