Nieuw onderwijsinstituut in Alkmaar voor kinderen met leer- en ontwikkelingsproblematiek

Nieuw onderwijsinstituut in Alkmaar voor kinderen met leer- en ontwikkelingsproblematiek

Logo Duinwel

ALKMAAR – Er is een nieuw onderwijsinstituut gestart voor kinderen met leer- en ontwikkelingsproblematiek in Alkmaar. De naam is ‘Duinwel’ en bevindt zich in een kantoorpand op de Edisonweg.

Reguliere basis- en voortgezet onderwijs scholen hebben grote moeite om kinderen met ondersteuningsbehoeften een passend scholingstraject te bieden. Al sinds voor de corona uitbraak zitten er in Nederland ongeveer 15.000 kinderen thuis omdat ze zich nergens echt op hun plek voelen. Om allerlei redenen zijn ze compleet vastgelopen en staat hun ontwikkeling stil. Veel kinderen lopen ook nog een leerachterstand op door de lockdown van het afgelopen voorjaar. “Het is een groot, actueel probleem”, vindt Joris Lemckert, oprichter van het instituut. Bij Duinwel krijgen jongeren en kinderen individueel les en er wordt per kind gekeken welke ondersteuning er nodig is. Ze krijgen hier 100% aandacht en 100% maatwerk. “Voor een ontwikkeling van een kind is het niet goed om alleen maar te horen wat diegene fout doet en welke problemen er spelen. Wij kijken vooral naar het talent en geven op een praktijkgerichte manier les. Zo hopen we dat de vaardigheden en het zelfvertrouwen zullen toenemen”, zegt meneer Lemckert. Duinwel werkt samen met verschillende specialisten zoals psychologen, fysiotherapeuten en orthopedagogen.

Op financieel gebied is het nog wel een beetje spannend. Duinwel is een particulier initiatief en wordt niet gefinancierd door de gemeente of overheid. Ouders/verzorgers dragen zelf de kosten van het onderwijs.  “Om overeind te blijven en succesvol te worden moeten we meer aanmeldingen hebben.” Door de komende tijd wat actiever de media op te zoeken hoopt Lemckert het succes voort te kunnen zetten en ook andere leerlingen deze kans op een mooiere toekomst te kunnen bieden.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *