Snelteststraat in Naarden geopend, voor 120 euro binnen kwartiertje uitslag 

Snelteststraat in Naarden geopend, voor 120 euro binnen kwartiertje uitslag 

NAARDEN – In Naarden aan de Amsterdamsestraatweg 19a langs de A1 is woensdag 21 oktober een snelteststraat geopend waar je binnen vijftien minuten weet of je corona hebt of niet. De test is goedgekeurd door het Outbreak Management Team (OMT) en kost 99 euro exclusief btw die je via iDeal kunt betalen. 

De reguliere teststraten raken overvol en het dagen thuiszitten is voor veel mensen zeer stressvol. Vier dagen niet kunnen werken om er vervolgens achter te komen dat het voor niets is geweest, dat wil niemand. Deze commerciële teststraat moet hier een einde aan maken. Het initiatief komt van het Baarnse zorgbedrijf Lead Healthcare, dat naast Naarden ook al een teststraat in Baarn en Hilversum heeft geopend. “We zijn landelijk aan het kijken om op meerdere plaatsen teststraten te openen” zegt Sander Couperus van Lead Healthcare. “We hebben 50 duizend tests ingekocht voor alle teststraten, zodra wij er meer nodig hebben kunnen we er ook gewoon meer inkopen.”

Voor werkgevers is de prijzige sneltest een goede optie. Het dagenlang thuishouden van werknemers kan een stuk duurder uitkomen dan de 120 euro die ze even af moeten tikken. Dat er veel animo is voor deze tests, is dus ook geen twijfel over bij Lead Healthcare. 

De test zelf gaat makkelijk in zijn werk. Net als in de reguliere teststraten van de GGD neemt een getrainde verpleegkundige een neusswab af, alleen heb je hier binnen vijftien minuutjes de uitslag van de test. De Abbott sneltests zijn goedgekeurd door het OMT, maar de betrouwbaarheid van de tests is nog niet waar het moet zijn. “Een op de tien mensen mét het virus zal ten onrechte negatief getest worden”, zegt hoogleraar medische microbiologie Marc Bonten.

Wie interesse heeft in een sneltest kan op covidsnelstraat.nl terecht om een test aan te vragen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *