Wereld zonder muziek

Wereld zonder muziek

Running through the garden, oh, where nothing bothered us. But we’re still young. I always think about you and how we don’t speak enough. And ohhhh, we started. Two hearts in one home. I know it’s hard, we argue. We’re both stubborn, I know -”Sweet Creature” – Harry Styles

Een wereld zonder muziek. Hoe zou dat eruit zien? Voor mij is dit bijna onvoorstelbaar. Ten eerste, er zullen geen artiesten bestaan. Artiesten, de mensen die het talent hebben om hun gevoelens op te schrijven en te verwerken in een melodie. Ze zingen het op een manier waarop jij het mooi vindt. Precies op de tonen die jouw emoties ondersteunen op dat moment. Nooit meer kunnen luisteren naar je favoriete artiesten. Billie Eilish, Harry Styles, je zou ze maar moeten missen…

De termen idool en fan zijn van een artiest zullen niet meer in het woordenboek staan. Geïnspireerd raken door een artiest kan niet meer, door wat ze maken of doen. Ze bestaan niet meer. De Ziggo Dome, Melkweg, Amsterdam ArenA. Het zouden allemaal lege, verlaten ruimtes zijn. Mensen ontmoeten die “fan” zijn van dezelfde artiest of band tijdens concerten kan ook niet. Uren dagdromen over dat je oogcontact had met je idool tijdens een concert zit er ook niet meer in. Wat dacht je van Cd’s, LP’s? Wat zijn dat? 

En wat dacht je van dansen? Is dat nog mogelijk? Waarschijnlijk niet. In de club dansen met een leuk iemand kan niet meer. Mensen ontmoeten moet je maar ergens anders doen. Kroegen, clubs en discotheken zijn waarschijnlijk saaie ruimtes waar je alleen je alcohol kan drinken en met vrienden kan praten maar daar houdt het ook mee op. Alleen maar pratende mensen om je heen. De sport dansen zal ook helemaal wegvagen. Grote events zullen niet meer doorgaan. 

Er zullen geen instrumenten zijn. Grote hobby’s en dagelijkse bezigheden zullen verdwijnen. Het ergste van allemaal vind ik dat ik niet meer kan worden opgevrolijkt, getroost, gesteund of juist gekalmeerd. Dat is wat muziek allemaal met mij doet. Muziek helpt mij met concentreren, motiveren, en rust vinden. Als ik het even niet meer weet zet ik muziek aan. Na een tijdje ben ik weer helemaal “gereset” en kan ik weer verder met waar ik mee bezig was. Ook tijdens het schrijven van columns, artikelen etc. luister ik altijd naar muziek. Ik heb simpelweg geen motivatie en inspiratie zonder muziek. Als ik een rotdag heb gehad of een moment rust wil, luister ik muziek. Dit vrolijkt me op. Ik sta op met muziek en ga ermee naar bed. Op de fiets luister ik muziek, als ik thuis ben luister ik muziek, als ik mijn kamer opruim, als ik huiswerk maak… 

Als ik ontspanning wil, pak ik mijn gitaar en ga ik spelen. De klanken die uit mijn gitaar komen, de kick die het me geeft als ik een nieuw liedje heb leren spelen. Het maakt me super vrolijk. Als ik niet kan slapen ‘s avonds, luister ik muziek. Vaak word ik dan de volgende dag wakker met mijn muziek nog steeds aan. Ik vind het leuk om naar festivals te gaan. Allemaal verschillende muziekgenres, artiesten en mensen op één dag. Keihard meezingen met de artiesten die die dag hun repertoire laten horen. 

De liefde voor muziek heb ik al sinds kleins af aan gehad. Thuis speelde niemand een instrument. Ik wilde dit erg graag leren en uiteindelijk kreeg ik een oude, spaanse gitaar van mijn oom. Hier heb ik mijn eerste akkoorden op geleerd. Ik sloeg een klein beetje door in het leren van het bespelen van instrumenten. Nadat ik begon met mezelf gitaar leren spelen via Youtube, kocht ik een ukelele. Ik leerde deze bespelen en kocht een elektrisch gitaar én een basgitaar. Ik begon met het leren bespelen van deze instrumenten via Youtube. Het volgende instrument dat op mijn bucketlist staat, is de banjo. 

Muziek speelt dus een erg grote rol in mijn leven. In een wereld zonder muziek zou ik niet kunnen leven. Persoonlijk denk ik dat muziek in bijna iedereens leven wel een grote rol speelt. De reden waarom muziek zo’n belangrijke rol speelt in het leven van veel mensen is denk ik omdat muziek er altijd voor je is als je je eenzaam, boos of verdrietig voelt, of juist heel blij. Mensen zijn er niet altijd voor elkaar maar muziek is dat wel. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *