Vrouw dumpt hanen bij stadsboerderij

Vrouw dumpt hanen bij stadsboerderij

ALKMAAR – Een vrouw heeft twee weken geleden drie hanen gedumpt bij Stadsboerderij de Hout in Alkmaar. De vrouw, die verder onbekend wil blijven, heeft de hanen in Albert Heijn tassen op de fiets meegenomen van huis en één voor één over het hek getild. 

De vrouw wilde graag kippen in haar tuin hebben, maar geen hanen vanwege de geluidsoverlast die zij kunnen veroorzaken. Achteraf bleken er tussen de kippen drie hanen te zitten. ‘De boer waar ik de kippen vandaan had, wilde de hanen niet terug hebben in verband met eventuele ziektes. Daardoor heb ik de hanen naar de stadsboerderij gebracht waar zij goed verzorgd worden’. zegt de vrouw.

‘Het gebeurt regelmatig dat hier dieren worden gedumpt en dan voornamelijk hanen.’ zegt een verzorgster van Stadsboerderij de Hout. Heel af en toe wordt de stadsboerderij van tevoren gebeld met de vraag of zij nog dieren willen hebben. Het antwoord is dan vaak nee. Maar al snel genoeg merken zij dan dat er toch weer nieuwe dieren bij de stadsboerderij lopen. ‘Wij hebben nog nooit iemand kunnen betrappen die hier dieren achterlaat.’

Aan de nieuwe dieren doet de stadsboerderij verder niks. ‘Als ze er eenmaal lopen is het wel goed.’ Ze laten de dieren ook niet testen, want nadat die uitslag eenmaal bekend is zou de rest ook al besmet kunnen zijn. ‘Verder weten wij ook niet hoe oud de gebrachte dieren al zijn en daarom weten wij de reden als zij sterven toch niet.’ zegt de verzorgster.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *