lotgenotencontact online

lotgenotencontact online

Met de komst van de coronacrisis viel een groot deel van lotgenotencontact tussen slachtoffers van brandwonden weg. De stichting Kind en Brandwond organiseert sinds het begin al onlineactiviteiten, met als hoogtepunt de online brandwondenweek in plaats van de jaarlijkse brandwondendag.

Normaal gesproken vindt rond deze tijd van het jaar de jaarlijkse Brandwondendag plaats, de coronacrisis heeft er voor gezorgd dat de Brandwondendag dit jaar niet door kon gaan. Daarom heeft de stichting gezorgd voor een online brandwondenweek, met praatgroepen en cursussen voor ouders en workshops voor kinderen. De activiteiten zijn verspreid over een week om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven om mee te doen aan de activiteiten.

De jonge deelnemers van de workshops gaan striptekenen en de oudere gaan portretschilderen en een bingo doen. Stichting Kind & Brandwond heeft ervoor gezorgd dat de kinderen die meedoen allemaal een pakketje krijgen met de spullen die ze nodig hebben. Om deze workshops te organiseren werkt de stichting samen met het Centrum voor de Kunsten in Beverwijk.

De stichting krijgt geen subsidie en is volledig afhankelijk van donaties en sponsoring van bedrijven, om deze activiteiten te organiseren. “wij zetten ons in voor kinderen met brandwonden en geven hen een steuntje in de rug” zegt Marion de Koning, coördinator bij Stichting Kind & Brandwond. Als de kinderen na lange tijd uit het brandwondencentrum komen hebben ze pijnlijke operaties en verbandwissels ondergaan. Na die tijd moeten ze leren leven met hun veranderde uiterlijk, door lotgenotencontact komen slachtoffers met elkaar in contact en zien de deelnemers dat ze er niet alleen voor staan.

Over de auteur

Mees Schipper

Mijn naam is Mees Schipper, ik ben 18 jaar. Mijn passie is hockeyen, ik speel bij BHC Overbos in Jong Heren 1.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *