Magentazorg opent opnieuw haar deuren voor coronapatiënten  

Magentazorg opent opnieuw haar deuren voor coronapatiënten  

ALKMAAR – Vanaf afgelopen maandag is er in Revalidatiecentrum Magentazorg in Oudorp een zogeheten ‘COVID-unit’ geopend. Deze afdeling is bedoeld voor coronapatiënten die het ziekenhuis al wel mogen verlaten, maar nog te ziek zijn om naar huis te kunnen keren. Momenteel is er plaats voor zes patiënten. 

De unit is apart van het revalidatiecentrum, heeft een eigen ingang en is goed geïsoleerd. Ook is er een vast COVID-team samengesteld van eigen zorgmedewerkers van Magentazorg. Deze bestaat uit vaste medewerkers waaronder: artsen, verpleegkundigen, behandelaren en schoonmaakmedewerkers.  

De rest van de mensen in het gebouw hoeft zich geen zorgen te maken over eventuele verspreiding van het virus binnen het pand. ‘’Het is een gesloten afdeling, met een eigen ingang en er is geen contact met de rest van het revalidatiecentrum. Alle voorzorgsmaatregelen zijn getroffen. Er is voldoende beschermend materiaal voor het personeel. Onze medewerkers zijn ontzettend belangrijk en we doen er alles aan om ze te beschermen. We zijn er trots op dat we als organisatie onze verantwoordelijkheid kunnen nemen voor het verzorgen van corona-patiënten’’, aldus Magentazorg. 

Dit is niet de eerste keer dat het revalidatiecentrum uit Oudorp haar deuren opent voor coronapatiënten. Tijdens de eerste golf werden er namelijk ook al 24 plaatsen beschikbaar gesteld. ‘’Met het heropenen van de COVID-unit pakt Magentazorg wederom haar maatschappelijke, professionele én noodzakelijke rol om het ziekenhuis te ontlasten. Zo kan het ziekenhuis de opnamecapaciteit behouden om acute patiënten op te kunnen nemen’’, laat Magentazorg weten. Het heropenen van de COVID-afdeling heeft geen gevolgen voor de reguliere zorg binnen het centrum; alle behandelingen zullen ondanks de aanwezigheid van de unit gewoon plaats kunnen vinden. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *