De viering van Sint-Maarten op de basisscholen in Hoorn

De viering van Sint-Maarten op de basisscholen in Hoorn

Foto; Josse Luiken

Hoorn – Basisscholen in de gemeente Hoorn laten weten dat de viering van Sint-Maarten doorgaat. De meeste scholen organiseren zelf een alternatieve viering op de locatie voor de leerlingen. De scholen houden zich vast aan de adviezen van de veiligheidsregio Noord-Holland Noord.

Verschillende basisscholen laten weten dat zij de adviezen van de veiligheidsregio Noord-Holland Noord naleven. Naast het advies van de veiligheidsregio geven zij geen extra advies aan de ouders. Volgens de scholen ligt de verantwoordelijkheid bij de ouders. Zij bepalen zelf of het verantwoord is de straat op gaan met hun kinderen. Basisschool ‘De Rank’ zegt begrip te hebben als ouders met hun kinderen langs de buren en familie gaan op 11 november.

Basisscholen die onder stichting Talent vallen, zoals ‘De Wereldwijzer’ laat weten dat zij geen voorbereidingen treffen voor het feest en stimuleren het feest niet, om reden van corona. Of er een viering zal zijn kan ‘De Wereldwijzer’ geen uitspraak over doen. ‘De Socrates’ meldt dat zij het feest veranderd hebben in ‘herfstlichtjes’ waarbij lampionnen gemaakt worden.

De basisscholen die onder stichting Penta vallen, mogen zelf invulling geven over hoe het feest bij hen gevierd wordt. Verschillende scholen geven aan dat er op 11 november een viering zal zijn op de school zelf. Zo zeggen zij een viering te hebben op school. Op de ‘Roald Dahlschool’ in Zwaag worden er lampionnen geknutseld en de ‘Bernardus van Bockxmeerschool’ meldt dat er bij de groepen onderling een viering is waarbij ook het verhaal over Sint-Maarten verteld wordt. ‘De Rank’ heeft in de aula van de onderbouw een viering. Bij deze viering worden de lampionnen bewonderd en krijgen de kinderen na afloop een mandarijn.

Het advies van de veiligheidsregio is om de viering op 11 november niet door te laten gaan. Ouders hebben zelf de verantwoording om wel of niet met hun kinderen de deuren langs te gaan, dit wordt afgeraden door de veiligheidsregio.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *