Inzamelingsactie voedselbank

Inzamelingsactie voedselbank

Maandelijks organiseert stichting voedselbank IJmond Noord een inzamelingsactie voor de voedselbank. Ook vrijdag 30 oktober vond er één plaats, deze keer in Castricum. De inzameling vond plaats op het kerkplein.

De ene na de andere persoon komt aan met een donatie voor de voedselbank. De een heeft een tas vol meegebracht en de ander komt met enkel een blik bonen. De maatregelen die er nu zijn in verband met het coronavirus kunnen met gemak nageleefd worden. Zo is het door de hoeveelheid ruimte op het plein voor iedereen mogelijk om anderhalve meter afstand te houden. Vaak is het ook zo dat er maar één persoon op hetzelfde moment is. Wanneer er meerdere mensen tegelijk aanwezig zijn wachtte ze op hun beurt.

Ton Borst is vrijwilliger bij stichting voedselbank IJmond Noord. Hij vindt het erg belangrijk om regelmatig op deze manier een inzameling te organiseren. “Op deze manier is het dichterbij de mensen en voelt het directer, hierdoor doneren mensen sneller” zegt Borst. Hij vertelt ook dat er op deze manier meer gelddonaties worden gedaan. Door een gezicht te zien die voor de organisatie werkt zijn mensen sneller bereidt een donatie te doen.

Ook het coronavirus speelt een grote rol in het belang van deze inzamelingsacties vindt Borst. “Er zijn duidelijk meer mensen zonder werk, waardoor er meer eten nodig is voor de voedselbanken” laat hij weten. Borst vertelt dat voor de coronacrisis al veel mensen afhankelijk waren van de voedselbank en dit nu alleen maar groeit. De donaties die bij de voedselbank binnen komen zijn volgens Borst sinds het virus ook zeker wel gegroeid. “Mensen zijn bewuster geworden door deze crisis. Er was veel aandacht in de media voor de groeiende werkeloosheid in deze periode wat ervoor heeft gezorgd dat het aantal donerende mensen is gegroeid. Dit zie ik als iet heel positiefs” aldus Borst.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *