(Interview) Hoe het coronavirus invloed heeft op de toekomst van studenten

(Interview) Hoe het coronavirus invloed heeft op de toekomst van studenten

ZAANSTAD – Door de uitbraak van het coronavirus zijn veel evenementen afgelast. Eventmanagers en werknemers in de evenementenbranche krijgen hierdoor minder werkgelegenheid. Zij zijn niet de enigen die het moeilijk hebben; hun toekomstige opvolgers ervaren ook aardig wat last. Veel studenten Leisure en Eventmanagement zijn bezorgd dat de coronapandemie de ontwikkeling van hun carrière zal vermoeilijken.  

Voor dit interview spreek ik met Jamie Klingers, zij is een achttienjarige studente uit Zaanstad, die Leisure en Eventmanagement studeert op Hogeschool Inholland. Jamie is één van de vele leerlingen die stress en zorgen ervaart over haar toekomstige carrière in de evenementenbranche. 

 “De coronapandemie heeft veel invloed gehad op mijn leervermogen door online colleges, mijn motivatie en concentratie neemt hierdoor afDat geldt ook voor medestudenten. Verder is veel invloed geweest op de projecten die we elke periode hebben. Hiervoor moeten we vaak bedrijven en locaties bezoeken, en mensen interviewen. Door corona gaat dat lastiger omdat we afstand moeten houden van medestudenten en anderenen zo min mogelijk moeten reizen.” 

“Ik vrees dat ik volgend schooljaar moeilijker aan een stage ga komenEr gaan al verhalen rond over studenten die dit jaar geen stageplek hebben kunnen vinden. Bedrijven in de evenementenbranche hebben het nu zwaar en velen zijn momenteel gesloten. Zij hebben dan ook geen mogelijkheid of tijd om studenten een stage te bieden. 

 “Ik zie dat veel medestudenten hier gedemotiveerd door rakensommigen kiezen er zelfs voor om van opleiding te wisselen. Ze volgen dan een opleiding waar later meer werkgelegenheid zal zijnin een sector dat niet is stilgelegd door coronamaatregelen. Mijn leraren proberen zo positief mogelijk te blijven en zijn erg betrokken bij onze problemen en angsten met betrekking tot de coronacrisis. Ze kijken hoe het met ons gaat en ze bieden zoveel mogelijk ondersteuning. 

 Momenteel kijken we bij de projecten van de opleiding vaker naar oplossingen voor ‘coronaproof’ evenementen, maar het blijkt dat er toch te veel beperkingen zijn door de maatregelen. Alternatieven verzinnen wordt steeds lastiger omdat de besmettingen nu ook weer oplopen en de maatregelen steeds aangescherpt worden. Hoe wij zo verder moeten in de toekomst, weet niemand.” 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *