Horeca VS reiswereld

Horeca VS reiswereld

HEILOO – Twee ondernemers en vrienden van jongs af aan vertellen over de manier waarop zij hun hoofd boven water houden in deze periode. Joris, eigenaar van restaurant ‘de Meijerij’ in Santpoort en René uit Heiloo, eigenaar van ‘ANNONU Reisevents’. 

Hoe gaan jullie om met het coronavirus in verband met jullie bedrijf en getroffen sectoren? “Het is natuurlijk eerst vreselijk als je vanaf hard werken en 2 gezonden bedrijven van de ene op de andere dag bijna niet tot helemaal niets meer kan. Dat resulteerde in enorm nadenken en kansen zoeken wat wel mogelijk is.”

 

Wat doet dit met jullie? “Begin maart dachten wij beiden het duurt hopelijk maar een maandje, maar dat werd heel 2020. Terwijl Joris zijn restaurant alweer dicht is door de maatregelen en René zijn evenementen nog steeds niet kan organiseren. We besloten 2 keer per week te gaan hardlopen om ons hoofd te legen en af te komen van de stress. Dit helpt!”

 

Wat levert het op? “De negatieve gedachtes veranderen in positieve gedachtes en energie. Ook blijven wij zo fit voor ons gevoel en kunnen wij het virus misschien wel beter hebben dan zonder deze 2 keer per week hardlopen. Er komt een stofje los bij het rennen, heerlijk”, zeggen ze in koor.

“Endorfine heet het stofje, je voelt je gelukkiger en euforisch.”

 

Hoe kijken jullie naar de toekomst? “Doordat wij 2 keer per week hardlopen, blijven wij positief en denken wij in kansen.” Zo begon Joris van de meierij een bezorg en afhaaldienst, en René bedacht een geheel nieuw bedrijf met zijn partner Boukje, die in deze maand live gaat en daar grootse plannen mee heeft. “Het is een totaal andere branche waar wij beiden zeer enthousiast over zijn en zin in hebben, jullie gaan dit binnenkort allemaal voorbij zien komen. Sporten is dus goed voor de mens, zeker voor ons!”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *