Zaanse inwoners scheiden meer afval in 2020

Zaanse inwoners scheiden meer afval in 2020

ZAANSTAD – Zaanse inwoners zetten een grote stap op weg naar een milieubewuster Nederland. Steeds meer Zaankanters scheiden hun afval op de juiste manier. Volgens de HVC is het restafval in Zaanstad ten opzichte van 2019 met meer dan één miljoen kilo verminderd. Er wordt ook steeds vaker gerecycled. Sinds de nieuwe manier van afval inzamelen, is er per inwoner aan huis ongeveer 32 kilo meer aan plastic, gft en papier ingezameld.

Ondanks de toename van recycling, komen er evengoed nog vaak herbruikbare bij het restafval terecht. Hoe meer herbruikbaar afval er bij het restafval zit, hoe meer de gemeente het verwerken van dit afval moet bekostigen, daardoor wordt de afvalstoffenheffing hoger. Door het goed blijven scheiden van afval blijven waardevolle grondstoffen behouden. Dat is beter voor het milieu.

De gemeente Zaanstad moedigt burgers aan om nóg een schepje erboven op te doen, met de campagne “Goed Bezig Zaankanters!” De gemeente hoopt hiermee de kosten voor het verwerken van afval nog lager te houden voor het komende jaar. Voor meer bewustwording over de campagne en haar doelen heeft de gemeente flyers en posters verspreid door heel Zaanstad. Ook zijn er voor de campagne YouTube filmpjes gemaakt en rijden er ook bussen rond in Zaanstad met de campagneposters.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *