Positieve reacties hondenparcours Alkmaar

Positieve reacties hondenparcours Alkmaar

ALKMAAR – Park Oosterhout is een hondenparcours rijker. Het hondenparcours is voor honden bedoelt maar ook om het sociale contact tussen bewoners te vergroten. Het parcours levert verschillende reacties op.

Tim Slager, buurtbewoner, kwam afgelopen zomer met een voorstel voor een hondenparcours in Park Oosterhout, Alkmaar. Vanessa Zonneveld, Gebiedsconsulent voor de wijken Overdie en Alkmaar Zuid, heeft het voorstel van Tim Slager geadviseerd bij de Regiegroep in Alkmaar. De Regiegroep bestaat uit bewoners van de wijk. Samen met het Gebiedsgroep zorgt de Regiegroep voor een veilige en leefbare wijk.

In Park Oosterhout zijn veel hondenbaasjes enthousiast over het hondenparcours. Hoewel het hondje van hondeneigenaar de heer Godijn het parcours niet helemaal begrijpt, vindt Godijn het een erg leuk initiatief. Hij is het er zeker mee eens dat het sociale contact vergroot wordt door het hondenparcours: “Een jongetje kwam naar mij toe om samen het parcours te doen met mijn hondje, ik merk dat er dus meer interactie is”, zegt Godijn.

Hoewel Godijn vindt dat de sociale cohesie vergroot wordt, vindt Jan Dijk, hondenbaasje van Lola, dat de sociale cohesie niet echt verandert. “Ieder is meer met zichzelf bezig tijdens het uitlaten van hun hond, als individu. Er wordt naar mijn mening, niet per se meer gecommuniceerd door het hondenparcours”, zegt Dijk. Verder vindt Dijk het een goed initiatief en hij is ook zeker van plan om vaker langs te komen met Lola.

Gemeente Alkmaar heeft per gebied een subsidiepot met een bedrag van ongeveer 18.000 euro. De Regiegroep gaat over de uitgaven van dit geld en moeten ervoor zorgen dat er verbetering komt in de wijk en voor meer sociale cohesie tussen de bewoners. De Regiegroep heeft het voorstel verder uitgewerkt, mede om de sociale cohesie te vergroten.

De honden die het parcours proberen, zijn erg enthousiast. Overal in Park Oosterhout hoor je geblaf van honden en springen ze in het rond. Frits Oudshoorn, beheerder ‘Groen’, Stadswerk 072, zegt dat Alkmaar hard werkt om de stad ook een fijne plaats te maken voor honden. Dit doet Alkmaar door middel van hondentrimbanen en hondenzwemplekken.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *