“Queens don’t bring each other down, but they help to fix each other’s crown”

“Queens don’t bring each other down, but they help to fix each other’s crown”

Hoorn – Een terugblik naar de finale van ‘Miss Beauty of Noord-Holland’. Bij de uitslag van de missverkiezing werd de 19-jarige Sophie van Dam (Miss Callantsoog 2019) uit Hoorn uitgeroepen tot ‘First runner up van Miss Beauty of Noord-Holland’.

Sophie van Dam verwachtte dat de eerste plaats niet naar haar toe zou gaan, “Solange Dekker (Miss Intercontinental of Noord-Holland) had zo’n krachtige boodschap en Dilayla Kurt (Miss beauty of Noord-Holland) had echt een goede hashtag (een maatschappelijk vraagstuk verklaren)”. Als zij beter door de ‘Hashtag’ ronde heen was gekomen, denkt Van Dam meer kans op de eerste plaats te hebben gehad. Ondanks de verwachting die Van Dam had, was de prijsuitreiking erg spannend.

Wat Van Dam wel gewonnen heeft, is een hoop zelfvertrouwen. Het winnen van zelfvertrouwen begon in 2019 al bij de miss Callantsoog verkiezing. Daar was de onderlinge concurrentie niet te vinden en dit heeft haar geholpen om zelfverzekerd te voelen. “Alle meiden bouwen je zo erg op door alle positieve reacties die je van hen krijgt en mocht je eruit liggen word je ook niet afgebroken”. Het elkaar steunen kwam tijdens de missverkiezing van ‘miss beauty of Noord-Holland’ weer terug.

Een miss ben je niet zomaar, want voor de finale is er een uitgebreid traject van voorrondes. Zo moet je eerst gescout worden en mag je vervolgens naar de casting. Vanaf daar komen er weer nieuwe rondes, vertelt Van Dam. Als je eenmaal door dit traject heen bent, dan komen de voorbereidingen, zoals verschillende challenges, Catwalk training, hashtag training en danslessen. Het gevoel van concurrentie was voor Van Dam niet aanwezig; “Concurrentie was er eigenlijk niet. Het voelde een beetje als een grote vriendinnen groep en wij hielpen elkaar met de voorbereiding van de finale”.

Hoewel het een “geweldige” ervaring was voor Van Dam, denkt zij niet dat ze nog een keer mee gaat doen met de missverkiezing voor Noord-Holland. “Ik heb mijn tijd gehad en nu is het voor iemand anders weer om het traject te gaan volgen.” Wel is Van Dam gevraagd voor een andere missverkiezing, namelijk de ‘Miss Globe International’.

Van Dam moedigt iedere jonge vrouw het aan om mee te doen met een missverkiezing. “Je persoonlijkheid groeit zo veel tijdens de missverkiezing. Ik zou het iedere jonge vrouw aanraden om mee te doen.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *