Schagen United verhuist binnen een half jaar naar Groenoord

Schagen United verhuist binnen een half jaar naar Groenoord

SCHAGEN – De gemeente Schagen heeft de financiële doorslag gegeven, waardoor Schagen United op één complex kan gaan voetballen. Binnen een half jaar moet Schagen United van Nes Noord naar Groenoord verhuisd zijn. Nes Noord moet dan leeg opgeleverd worden, zodat de honk- en softbalvereniging BSC en de hockeyvereniging Magnus vanaf Groenoord hierheen kunnen verhuizen.

Na de fusie in 2018 van VV Schagen en VV SRC wil de voetbalvereniging op één sportcomplex gaan voetballen. Uit onderzoek van Bob Kruijer, Sportadviesraad Schagen, bleek dit op Nes Noord niet te passen. Schagen United bestaat uit ongeveer 60 teams en heeft na berekening vijf velden nodig. De gemeente heeft besloten dat de verhuizing naar Groenoord kan, op enkele voorwaarden na: een aantal velden op Groenoord moeten verplaats, vervangen of gerenoveerd worden, er moeten extra velden worden aangelegd en alle velden moeten verlicht worden, zodat iedereen kan trainen en er in de weekenden langer doorgespeeld kan worden.

De huidige twee kunstgrasvelden bij VV Schagen zijn afgekeurd door de KNVB en moeten worden vervangen. Bij Groenoord is veld B reeds gerenoveerd en het is noodzakelijk dat veld A ook gerenoveerd zal worden. Dit is één van de redenen waarom er juist nu verhuist moet worden verteld Frits Nieuwenhuizen, voorzitter van Schagen United. ‘Anders waren de huidige kunstgrasvelden bij Nes Noord opgeknapt en was het geldpotje leeg bij de gemeente. Dan hadden we nog een jaar of zeven op twee complexen gespeeld. Nu moeten alleen de velden bij Groenoord gerenoveerd worden en dit scheelt een hoop geld’

Schagen United heeft voor de verhuizing twee werkgroepen opgericht, zodat de verhuizing zo spoedig mogelijk kan verlopen. De werkgroep Nes Noord gaat zich focussen op de verhuizing van alle spullen naar Groenoord en het leeg opleveren van het complex aan de gemeente. Werkgroep Groenoord zal zich bezighouden met het gereedmaken van alle accommodaties om vanaf het nieuwe seizoen alle teams te kunnen ontvangen.

In december 2019 bleek uit hetzelfde onderzoek van Kruijer dat niet alle sportverenigingen op Groenoord zouden passen. Daarom verplaatsen de honk- en softbalvereniging BSC en de hockeyvereniging Magnus naar Nes Noord. De velden op Nes Noord moeten hiervoor worden omgebouwd. Dit zal gebeuren na de oplevering medio 2021.

Over de auteur

1 reactie

  1. Avatar

    Leuk artikel over Schagen United. Ik hoop dat er snel weer gevoetbald kan worden.

    Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *