Drukke testdag bij Delta 10 Heerhugowaard

Drukke testdag bij Delta 10 Heerhugowaard

SCHAGEN – Bij de coronateststraat aan de Delta 10 in Heerhugowaard is het vandaag druk. Auto’s rijden aan één stuk door de teststraat in en uit. Dit zou het eerste effect kunnen zijn van de jaarwisseling afgelopen donderdag.

Mensen moeten in blokken van een kwartier langskomen om een test af te nemen. Veel van deze mensen zitten alleen in de auto. Iedereen draagt een mondkapje achter het stuur en de ramen moeten gesloten blijven. ‘Wilt u uw raam sluiten?’ vraagt een medewerker van de GGD regelmatig aan de voorbijrijdende bestuurders. Een jongen op de fiets met mondkapje komt aanrijden en fietst zo de teststraat door.

Buiten staat een rij auto’s waarvan de bestuurders om en om hun identiteitsbewijs tegen het raam aan moeten houden. Elke auto krijgt een sticker met een registratiecode op het raam geplakt. Een zwarte Citroën C1 komt rustig aanrijden. De vrouw achter het stuur moppert, na het laten vallen van haar rijbewijs. Haar dochter pakt deze op en houdt deze samen met haar eigen rijbewijs tegen het raam. Na het ontvangen van de registratiesticker mogen ze doorrijden naar de testbalies.

In dit bedrijfspand van Stammis Horecaverhuur zijn 4 testbalies beschikbaar. De testbalies staan onder witte partytenten met twee medewerkers per balie. Een aantal heaters houden de medewerkers warm. Verder is de teststraat goed georganiseerd en het is duidelijk waar de mensen heen moeten. Zo verlopen de testen vlot, ondanks de aanwezige drukte. Dagelijks kunnen hier maximaal duizend tests worden afgenomen.

Voor de testbalie moet de motor uit en de ramen open. Veel auto’s moeten opnieuw worden opgestart, omdat de ramen alleen opengaan als de motor aan staat. Een testafnemer grapt naar de vrouw in de Citroën C1: ‘Wat fijn dat u uw raam gewoon zo met de hand open kunt draaien’

De aanwezige mensen laten zich testen, omdat ze gezondheidsklachten hebben die in het rijtje van corona passen. De meeste mensen zien erg tegen de test op en hoor je nare geluiden maken zodra het wattenstaafje de neus en mond ingaat. Na de test kan iedereen zo wegrijden. Buiten op het bedrijventerrein de Vaandel stoppen de meeste bestuurders nog even om de registratiesticker van hun raam te halen. De mensen gaan naar huis en moeten wachten op de uitslag.

Over de auteur

1 reactie

  1. Avatar

    Goed artiel Sterre

    Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *