Daalmeer heeft lak aan vuurwerkverbod

Daalmeer heeft lak aan vuurwerkverbod

Foto door: Mandy van den Bosch

DAALMEER – Overal zijn er luide knallen te horen en zijn de prachtige kleuren van het vuurwerk in de heldere lucht te zien. Hoe het er nu uit ziet wordt er in Daalmeer duidelijk niet aan het vuurwerkverbod gehouden.

Overdag is het redelijk rustig in Daalmeer en is er af en toe een knal te horen. Veel bewoners, vooral ouderen, maken een wandeling over Geestmerloo en het Geestmerambacht. De dag voelt net als andere dagen, geen poes pas en er is alleen wat vuurwerk op de achtergrond te horen en mensen die met elkaar praten over hun plannen voor het nieuwe jaar.

Vergeleken met overdag is het rond kwart voor twaalf stil buiten, er is bijna geen vuurwerk te horen en ook geen mensen die met elkaar aan het praten zijn. Je zou bijna denken dat oudjaarsavond niet speciaal is dit jaar. Elk jaar met oudjaarsavond is het bewolkt in Daalmeer en is er bijna niks te zien van het vuurwerk dat wordt afgestoken. Dit jaar is dat anders; in de lucht is er bijna geen wolkje te bekennen, sterren zijn overal en de volle maan schijnt de huizen in.

Eindelijk is het uur aangebroken; het is twaalf uur, het nieuwe jaar is begonnen. Champagne wordt gepopt en de felicitaties zijn overal te horen. Onverwachts zijn er vuurwerkknallen te horen. Buiten wordt er veel vuurwerk afgestoken, van siervuurwerk tot knalvuurwerk. Het is een mooi zicht om te zien en buurtbewoners verzamelen zich buiten om te kijken naar het vuurwerk. Het is niet zoveel als normaal, maar ondanks het vuurwerkverbod wordt er behoorlijk wat afgestoken. Champagne in de hand, kijkend naar het vuurwerk voelt het toch nog als een ‘normale’ oudjaarsavond. Helaas duurt het niet lang voordat er amper knallen te horen zijn. Rond een uurtje of een is het over, de stilte is teruggekeerd.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *