Negen dagen quarantaine

Negen dagen quarantaine

Foto: Sterre Petter

Morgen mag ik eindelijk uit quarantaine. Negen hele dagen heb ik binnen gezeten. Toevallig kwam het stiekem wel uit, want de deadlines van mijn opleiding kwamen steeds dichterbij. Maar negen dagen binnen zitten is een lang vooruitzicht. Ik heb mijn dagen zo goed mogelijk proberen in te plannen. 

Aan het einde van vorig jaar besloot ik elke dag, behalve op zondag, te sporten. Een work-out volgen vanaf mijn laptop of buiten een rondje hardlopen. Maar toen ik vorige week maandag hoorde dat mijn beste vriendin met corona besmet was, moest ik opeens in thuisquarantaine. Mijn goede voornemens werden meteen op de proef gesteld. Gelukkig voelde ik mij goed, waardoor ik elke ochtend fanatiek uit bed stapte om mijn buikspieren te trainen.

Na een half uurtje sporten, ontbijten en aankleden was het dan toch echt tijd om aan school te beginnen. Tijdens de lockdown is mijn motivatie voor mijn opleiding journalistiek enorm weggezakt. Niet dat ik het niet leuk vind, want journalistiek is juist een opleiding die echt bij mij past, maar de hele week thuis achter je laptop zitten, om daar de opdrachten te maken, kwam gewoon een beetje mijn strot uit. Tijdens de kerstvakantie ben ik dan ook alleen maar gaan werken.

Opeens was de kerstvakantie voorbij en moest ik er toch echt aan geloven. Even een to-do list maken. Ik schrik van mijn lijstje. Ik moet echt nog heel veel doen en de eerste deadline is maandag al. Ik staar naar mijn computer. Dan krijg ik een appje van mijn tante: ‘Even een potje online Rummikub spelen?’ Ja, één potje kan wel of toch nog een tweede. Na uiteindelijk drie potjes gespeeld te hebben, laat ik haar weten dat ik echt verder moet met school.

Dan heel even Instagram checken. Even een paar zinnen op mijn laptop typen en Instagram weer openen. Ik zat verplicht thuis met niks anders te doen dan mijn schoolopdrachten en toch kwam ik maar niet verder. Even een film op Netflix kijken dan. Ik heb toch nog een week voordat ik alles in moet leveren. Opeens was de week voorbij gevlogen. Mijn schermtijd is in deze week tijd nog nooit zo hoog geweest. Zeven uur per dag zat ik op mijn telefoon en laptop. Gelukkig is een klein deel daarvan schoolwerk geweest en ga ik de meeste deadlines toch nog halen. Ik heb in ieder geval geleerd dat zelfs acht dagen quarantaine mij niet aan het schoolwerk kan dwingen, maar heb mijn goede voornemens wel volgehouden.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *