“Mensen zijn sociaal contact niet meer gewend” 

“Mensen zijn sociaal contact niet meer gewend” 

Is Tinder de nieuwe manier om mensen te leren kennen? Matthijs (21) heeft de Tinder app gedownload aan het begin van de corona pandemie en deelt zijn ervaring. 

Voor de pandemie vond Matthijs het niet nodig om een Tinder account te hebben. Hij woonde op zichzelf in Leeuwarden en zat vol in het studentenleven, nu is dit niet meer zo. “Ik ben gestopt met mijn opleiding Hotelschool in Leeuwarden. Ik vond het via teams niet echt een opleiding meer en was hierdoor al mijn motivatie kwijtgeraakt. Ook ben ik mijn werk verloren, dus moest ik noodgedwongen terug naar mijn ouders.” 

Naast Tinder maakt Matthijs geen gebruik van andere datingsites. “Tinder is een best bekende app en laagdrempelig.” Wel vindt hij dat de app zijn functie een beetje verliest, omdat het door veel mensen niet serieus wordt genomen. “Ik heb zelden een normaal gesprek gehad. Iedereen praat met zoveel anderen tegelijk, waardoor een gesprek inhoudelijk niet zo heel ver komt.” Matthijs hoopt met deze app toch nieuwe mensen te leren kennen. Ook heeft hij in deze tijd niet heel veel anders te doen; “Tinder is een simpel tijdverdrijf.”

“Ik denk dat het moeilijker is geworden om iemand te ontmoeten, omdat we het niet meer gewend zijn. Er is toch wel een soort angst ontstaan voor nieuwe mensen, omdat je zo vast zit in je eigen ‘bubbel’. Mensen zijn sociaal contact niet meer gewend”, zegt Matthijs. Hij vindt het makkelijker om mensen te ontmoeten in een kroeg, maar Tinder is voor nu wel even een handige en grappige vervanging. Mocht het tot een date komen dan zou hij waarschijnlijk een wandeling door het bos met haar gaan maken of op het strand.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *