Gemeenteraad Teylingen houdt minuut stilte voor oud raadslid René Hartvelt

Gemeenteraad Teylingen houdt minuut stilte voor oud raadslid René Hartvelt

Lisse – Gemeenteraad Teylingen hield donderdag 28 januari een minuut stilte voor het overlijden van oud raadslid René Hartvelt, die in de periode 2010 tot 2018 namens D66 Teylingen deel uit maakte van de gemeenteraad. René is op dinsdag 22 december in het bijzijn van zijn familie overleden.

De gemeenteraadsvergadering van 28 januari begon anders dan anders, en niet alleen omdat het een digitale raadsvergadering was. Burgemeester Carla Breuer verzocht iedereen om te gaan staan, alvorens ze begon met spreken. ”Voor wij beginnen aan de inhoudelijke vergadering van vanavond wil ik stilstaan bij het overlijden van oud gemeenteraadslid, René Hartvelt. René is op 22 december 2020 op 57-jarige leeftijd overleden. Acht jaar lang, van 2010 tot 2018, vertegenwoordigde hij D66 in de gemeenteraad van gemeente Teylingen. Hij was een geliefd raadslid. Uiterst vriendelijk, opbouwend, een echte verbinder met een goed gevoel voor humor en een hart voor het raadswerk. Een scherpe denker. Zijn invalshoek was altijd positief: wat kan er wel? Waar liggen kansen?” Ze laat even een stilte vallen, en zichtbaar aangeslagen vervolgt ze: ”René maakte zich bij commissie welzijn sterk voor zaken die hem aan het hart gingen, zoals onderwijs en jeugd. De kennis en ervaring die hij had opgedaan als directeur van een bassischool bracht hij in. Tijdens discussies ging hij er nooit met gestrekt been in. Kenmerkend voor hem was zijn gevoel voor humor, die hij altijd vakkundig inzette. Gevoelige onderwerpen wist hij in goede banen te lijden.”

Vervolgens vraagt ze voor een minuut stilte voor meneer Hartvelt, waarna iedereen weer kan gaan zitten. De familie Hartvelt die ook aanwezig was verlaat geluidloos de teams vergadering.  Met een brok in de keel vervolgt ze naar de reguliere vergadering.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *